Preduzeće "Beogradski maraton" duguje više od 120.000 evra

- Atletski savez Beograda imaće punu podršku Atletskog saveza Srbije, pre svega u ustupanju stručnog osoblja, koje je i ranije bilo angažovano na ovoj manifestaciji jer je to prema međunarodnim ugovorima naša obaveza, a i na taj način će se sačuvati potreban kvalitet organizacije celokupnog događaja - podsetio je generalni sekretar ASS Slobodan Branković

  • 0

Organizaciju ovogodišnjeg maratona Sekretarijat za sport i omladinu, na osnovu Odluke Skupštine grada Beograda, poverio je Atletskom savezu Beograda. Vest od pre nekoliko dana potvrdio je i Aca Kovačević, gradski sekretar za sport, podsetivši da se grad Beograd opredelio za takvu odluku zbog velikih dugovanja u poslovanju koje je napravilo Privredno društvo „Beogradski maraton"organizator ove manifestacije u predhodnom periodu, a kome je istekao ugovor krajem prošle godine.

- Velika dugovanja koja su akumulirala u radu Privrednog društva „Beogradski maraton" opredelila su grad Beograd da se buduća organizacija maratonske trke poveri Atletskog savezu Beograda, insistuciji koja se i finsnsira iz budžeta grada, kao i sva druga atletska dešavanja koju Atletski savez Srbije organizuje u glavnom gradu - ukazao je Kovačevičić.

Privredno društvo „Beogradski maraton" doo je, kako je precizirao, napravilo znatna dugovanja prema atletičarima, menadžerima i ostalim učesnicima ove trke u predhodnom periodu.

- Organizacioni odbor privrednog društva "Beogradski maraton" obavestilo je sekretarijat da ima velike probleme u poslovanju zbog nedostatka sponzora kao i da dugovanja prema učesnicima Beogradskog maratona za 2010. i 2011. godinu dostižu 120.000 evra. Slična stvar desila se i 2003. godine, kada su dugovanja tog preduzeća dostigla 90.000 hiljada dolara inostranog duga i 2.100.000 dinara prema domaćim partnerima. Grad Beograd je i 2008. godine izmirio dugovanja privrednog društva „Beogradski maraton", koja je imao prema Oliveri Jeftić od 2.050.000 dinara. Takođe je zbog istih problema i otkazana poslednja "Trka kroz istoriju" u organizaciji istog preduzeća kao i "Ženske trke", iako je grad Beograd i Sekretarijat za sport izdvojio sredstva i za te manifestacije - naveo je Kovačević, uz podsećanje da dugovanje tog preduzeća za 2012. godine još nisu dostavljena.

Kovačević je precizirao da je Sekretarijat ove, kao i predhodne godine, izdvojio sredstva u iznosu od osam miliona dinara za održavanje trke, ali i naglasio da ne treba zaboraviti da grad kroz angažovanje svojih javnih preduzeća, stručnih službi, kako bi ta manifestacija bila masovna i sigurna, ulaže i dodatnih 20 miliona dinara.

Generalni sekretar Atletkog saveza Srbije Slobodan Branković istakao je da je odluka da se organizacija ovogodišnjeg matarona poveri Atletskom savezu Beograda logična, zato što je to granski savez i kako bi se umanjila šteta zbog lošeg poslovanja iz predhodnog peroda.

- Atletski savez Beograda imaće punu podršku Atletskog saveza Srbije, pre svega u ustupanju stručnog osoblja, koje je i ranije bilo angažovano na ovoj manifestaciji jer je to prema međunarodnim ugovorima naša obaveza, a i na taj način će se sačuvati potreban kvalitet organizacije celokupnog događaja - podsetio je Branković.

Predsednik Atletskog saveza Beograda Jovan Šurbatović najavio je da će za naredni maraton biti angažovani svi potencijali srpske atletike, što veći broj rekretaivaca, kao i takmičari iz inostranstva u skladu sa finansijskim mogućnostima.

(Telegraf / Foto: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA