SRAMOTA: Ivana nema novca da ode na EP!

Osvajačica srebrne medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Londonu Ivana Maksimović ne može da se takmiči na Evropskom prvenstvu zbog loših finansijskih uslova

  • 6

Lepo je dok za Srbiju osvajaju medalje, a kad treba da se omoguće finansije, onda nikoga iz države nije briga za naše sportiste. Osvajačica srebrne medalje u streljaštvu na Olimpijskim igrama u Londonu Ivana Maksimović ne može da se takmiči na Evropskom prvenstvu zbog duga od 47.000 evra Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESK) koji je nastao 2011. posle Prvenstva Evrope u Beogradu.

Ivana je nezadovoljstvo podelila sa fanovima na Fejsbuku, ali i sa novinarima i celim svetom,  i sve ih zamolila da prenesu njenu poruku ne bi li se našlo neko rešenje i pomoć.

- Želim sa vama da podelim svoju tugu i nezadovoljstvo povodom otkazivanja našeg učešća na Evropskom prvenstvu u Danskoj krajem ovog meseca - napisala je Ivana.

- Zbog neizmirenog duga iz prethodnih godina, moje kolege i ja sprečeni smo da osvojimo još medalja za našu zemlju. Nalazim se u vrhu forme, od Londona nižem uspehe, a nedavno, na međunarodnom takmičenju u Minhenu osvojila sam zlatnu medalju u izuzetno jakoj konkurenciji, gde je učestvovalo preko 40 zemalja - ističe u pismu Ivana Maksimović.

- Još dva dana su ostala do isteka roka, a ja se i dalje najiskrenije nadam da će odgovorni ljudi za ovu situaciju učiniti sve da mi ipak odemo i pružimo najbolje za Srbiju - napisala je Ivana.

Grupa trenera i strelaca uputila je, takođe, javni poziv za pomoć - otvoreno pismo predsedniku SrbijeTomislavu Nikoliću, premijeru Srbije Ivici Dačiću i ministru omladine i sporta Srbije Alisi Marić.

Među njima su treneri Dragan Donević i Jelena Arunović, strelci Andrea Arsović, Damir Mikec, Andrija Zlatić, Zorana Arunović, Jasna Šekarić, Bobana Veličković, Dimitrije Grgić, Nemanja Mirosavljev, Stevan Pletikosić, Dragan Marković, Jelena Živković.

- Streljačka reprezentacija Srbije je u opasnosti da ne učestvuje na Evropskom prvenstvu u Danskoj od 25. februara do 3. marta. Zbog toga javno molimo državne institucije, Ministarstvo omladine i sporta, Olimpijski komitet Srbije i sve ostale koji mogu da pomognu u rešavanju ovog problema i duga od 47.000 evra Evropskoj streljačkoj konfederaciji (ESK) koji je nastao 2011. posle Prvenstva Evrope u Beogradu - kaže se između ostalog, u otvorenom pismu trenera i strelaca.

Ističe se da je "cela nacija bila oduševljena rezultatima naših streklaca, pa osećamo potrebu da obavestimo javnost i državne institucije da su sportisti i treneru, najmanje krivi za ovakvo stanje u srpskom streljaštvu".

- Samo plaćanjem duga možemo da učestvujemo i nema drugih opcija - kaže generalni sekretar Streljačkog saveza Srbije Nenad Petković.

Streljački savez Srbije je dobio organizacuju Prvenstva Evrope 2011. u Beogradu i prepustio je Sportskom centru Kovilovo.

Posle šampionata, međutim, nije uplaćen deo kotizacije prikupljene od učesnika, koji pripada Evropskoj streljačkoj konfederaciji, od oko 47.000 evra.

Streljački savez Srbije obavešten je o dugu počekom novembra prošle godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnca Za Patrijarha

    13. februar 2013 | 19:43

    Drzava treba novac da prosledi, velikim srpskim pravoslavnim navijacima, Delijama i Grobarima, stubovima Vizantije.

  • Jakov

    13. februar 2013 | 19:08

    Ivani cestitke na dosadasnjim uspesima i puno srece u buducnosti! Stvarno je steta sto nasi strelci koji su potpuno zasluzili podrsku moraju da prolaze kroz takve teskoce. Nazalost situacija u Srbiji je takva da se nema para ni za vaznije stvari a streljastvo je verovatno skup i ne bas isplativ sport. Ne znam ni da li streljacki save ima nekog sponzora.

  • Bracala

    13. februar 2013 | 17:17

    Zemlja nema para za bacanje, a sport i kultura uvek ostaju bez novca kada je kriza, tako da ne drami i prihvati cinjenicu da jednostavno nije tvoje vreme. Grcaju mnogo veci sportisti od tebe u vaznijim disciplinama od streljastva, koje izmedju ostalog niko i ne gleda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA