KONAČNO STOTA MEDALJA: Lepa Ivana upucala srebro u Londonu

Ni Đoković, ni Čavić, stoto olimpijsko odličje za Srbiju osvojila je Ivana Maksimović, koja je završila kao druga u disciplini MK puška trostav sa 687.5 krugova

  • 10

Srpska reprezentativka u streljaštvu Ivana Maksimović donela je stotu olimpijsku medalju Srbiji. Ona je u disciplini MK puška 50 metara trostav osvojila srebro sa 687.5 krugova.

Zlato je, uz olimpijski rekord od 691.9 krugova, pripalo Amerikanki Džejmi Lin Grej, a bronza Čehinji Adeli Sidorovoj sa 683 kruga.

- Imam osećaj da je takmičenje kao i svako drugo, odnosno i medalja kao i svaka druga. Ipak, verujem da će sutra da me zvekne i da ću biti svesna šta sam uradila, jer je ovo moj najveći uspeh u karijeri -  rekla je 22-ogodišnja Maksimovićeva novinarima u Londonu.

Ovo je druga medalja za Srbiju u Londonu, a prethodno je bronzu osvojio takođe strelac - Andrija Zlatić u disciplini vazdušni pištolj.

Ivana je ovim uspehom iznenadila sve, pa i srpske političare, koji su se pokazali kao loši prognozeri u anketi Telegrafa ko će osvojiti 100. medalju za Srbiju.

(Telegraf.rs / Foto: Profimedia)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kum

    4. avgust 2012 | 14:30

    cuj stota, od kad vi racunate te medalje, od Osmanskog carstva ?

  • mucki provokator

    5. avgust 2012 | 01:13

    ovako kako brojite juce je srebrni cetverac na parice osvojio stotu medalju

  • lepotan

    4. avgust 2012 | 16:08

    kako je lepa devojka mogla je da ide na izbor za mis......a sta hoces ovaj normalno da ce se racunati one medalje od jugoslavije za nas jer mi nismo ni hteli da se odvajamo i logicno je da pripadne nama

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA