LIGA ŠAMPIONA: "Samo" 1:1 u Madridu, Humels doneo remi Dortmundu (VIDEO)

I posle druga dva meča osmine finala gosti opet zadovoljniji s obzirom na to da je Mančester izborio (1:1) protiv Reala u Madridu, a Šahtjor bez igre vodio dva puta, ali oba puta uporna Borusija iz Dortmunda stizala do izjednačenja (2:2)

  • 0

Posle prva dva meča osmine finala Lige šampiona koji su odigrani u utorak u kojima su se gosti fino gostili, odigrani su i mečevi Real Madrid - Mančester Junajted i Šahtjor - Borusija Dortmund, u kojima opet gosti mogu da idu kućama zadovoljniji.

Mančester je poveo u Madridu golom Velbeka, ali je rezultat izjednačio Kristijano Ronaldo odmah, posle desetak minuta, pa se kasnije ispostavilo da je to bio konačan rezultat meča (1:1).

Tokom meča mnogo prilika i na jednoj i na drugoj strani, ali su De Hea i Lopez sjajno branili mada su se i nekoliko puta spetljali Gigs, Van Persi, Di Marija...

Na kraju, kad se sve sabere deblji kraj je izvukao Mančester koji se na "Old Traford" vraća sa postignutom golom u gostima.

U Donjecku je Šahtjor bio vrlo blizu pobede, ali je Borusija iz Dortmunda dva minuta pre kraja zasluženo izjednačila rezultat (2:2).

Real Madrid - Mančester Junajted 1:1

(Krsitijano Ronaldo 30. - Velbek 20.)

Real Madrid: Dijego Lopez - Arbeloa, Varan, Serhio Ramos, Koentrao - Ćabi Alonso, Kedira - Di Marija, Ozil, Kristijano Ronaldo - Benzema

Mančester Junajted: De Hea - Rafael, Ferdinand, Evans, Evra - Kerik, Džons, Kagava – Runi, Velbek, Van Persi

Neverovatan meč u Madridu gde Real i Mančester prikazuju zaista neverovatan fudbal. Real je sjajno započeo meč u Madridu i stisnuo Mančester na njihovu polovinu, imao više prilika, a prva ozbiljnija viđena je posle šuta Fabija Koentraoa čiji je šut završio prvo na ruci Davida De Hee, a zatim i na stativi.

Ronaldo i Di Marija su baš namučili odbranu gostiju koja na ovom meču igra bez kapitena Nemanje Vidića koji nije čak ni na klupi!

Pre početka utakmice u Madridu Kristijano Ronaldo je još jednom pokazao svoju humanu stranu pošto je uručio ček na 100.000 evra za pomoć deci Avganistana.

Iako su "kraljevići" bolje otvorili meč, Mančester je prvi poveo i to već u 20. minutu. Posle kornera sa leve strane koji je izveo Runi, Dani Velbek je ostao zaboravljen na drugoj strani, odakle je sa ivice peterca glavom poslao loptu u bliži ugao.

Na, prvi put ove sezone, rasprodatom "Santjago Bernabeu" dobru priliku iz slobodnog udarca imao je u 28. minutu Kristijano Ronaldo, ali nije bio uspešan onako kako je navikao navijače Reala.

Međutim, posle samo pet minuta Ronaldo je sjajno iskoristio centaršut sa strane, nadskočio Patrisa Evru i matirao Davida De Heu koji je do sada u šest mečeva protiv Reala (dok je branio za Atletiko) svaki put gubio meč.

Kristijano Ronaldo posle postignutog nije proslavio gol pošto je dobar deo svoje karijere proveo upravo u Mančester Junajtedu, za koji je rekao da mu je i dalje u srcu.

Real je i posle postignutog pogodka krenuo u ofanzivu i konstanto pritiska odbranu "đavola" koji su opet preko Velbeka najbolje pripretili posle gola Krsitijana Ronalda, ali tamnoputi napadač gostiju je nedovoljno dobro "dodirnuo" loptu posle jednog centaršuta sa strane.

Činilo se da je Mančester možda bolje i koncentrisanije ušao u drugo poluvreme, ali je dve bolje šanse imao Real preko Anhela Di Marije koji je silovito pokušao sa dvadesetak metara, ali je lopta prohujala pored stative.

Samo dva minuta posle toga, vrlo sumnjiva situacija kada je sudija mogao da dodeli Rafaelu Varanu žuti, a možda čak i crveni karton kada je povlačenjem zaustavio Patrisa Evru koji je sam trčao ka golu Dijega Lopeza.

U 60. minutu sjajne prilike na obe strane. Za Real je pokušao Koentrao, ali je David De Hea maestralno intervenisao, a sa druge strane je Dani Velbek išao jedan na jedan sa Lopezom, ali ga je sustigao Rafael Varan.

Neverovatne dve prilike je imao Robin Van Persi u 70. i 71. minutu, ali mu je prvi put udarac zaustavio Dijego Lopez uz pomoć prečke, a onda je odbrana Madriđana očajno procenila jednu lob loptu, a Van Persi je odjednom izaša sam ispred Lopeza, ali je Holanđanin očajno zahvatio loptu, pa je Ćabi Alonso stigao da izbije loptu sa gol linije.

Činilo se da Real gubi meč na sredini terena i da je Mančester opet bolja ekipa na terenu, ali je ipak glavni igrač u meču i tada bio De Hea koji je u 78. minutu sjajno odbranio šut Kedire posle nekoliko odbitaka.

Šahtjor - Borusija Dortmund 2:2

(Srna 31, Daglas 68. - Levandovski 41, Humels 88.)

Šahtjor: Pjatov - Srna, Rakickij, Čigrinski, Rac - Hubšman, Fernandinjo - Aleks Tešeira, Mkitarijan, Taison - Luiz Adrijano.

Borusija: Vajdenfeler - Pišček, Santana, Humels, Šmelcer - Kehl, Bender - Blaščikovski, Gece, Rojs - Levandovski

Meč na "Dombas areni" počeo je minutom ćutanja jer je pet navijača prilikom dolaska na utakmicu poginulo u padu aviona.

Na drugom meču isti je rezultat, iako su domaći poveli golom Darija Srne u 31. minutu. Srna je još jednom potvrdio da je sjajan izvođač slobodnih udaraca pošto je maestralno izveo slobodnjak i naterao Vajdenfelera da samo proleti kroz vazduh.

Isto kao i na meču u Madridu, druga ekipa, u ovom slučaju, Borusija Dortmund izjednačila je posle 10 minuta, a egzekutor je bio, ko drugi do Robert Levandovski.

Gol je usledio posle nekoliko napada nemačke ekipe i ubacivanja Marija Gecea, a oba puta kod gola odbrana Ukrajinaca je odreagovala očajno i vrlo zbunjeno, što je iskoristio Poljak i najbolji strelac Dortmnda.

Levandovskom je ovo bio sedmi meč zaredom u svim takmičenjima u kojem je pogodio mrežu protivnika.

Gosti su mnogo bolje počeli da igraju u drugom poluvremenu i više su napadali, a Šahtjor je nastavio da očajno interveniše u odbrani s obzirom na to da su Čingrinski, Srna i Rac nekoliko puta mašili i loše izbijali lopte.

I tako bez igre, Šahtjor je stigao do vođstva posle jedne duge lopte koju je sjajno prihvatio Daglas, spustio loptu sa grudi i poluvolejem matirao Vajdenfelera.

Činilo se na kraju da će Šahtjor ipak pobediti, ali su opet očajno raegovali odbrambeni igrači "rudara" pošto im je posle kornera u 88. minutu sam ostao Mats Humels i bez problema glavom matirao Pjatova.

(D. G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA