MINISTARSTVO: Tragamo za rešenjem za problem strelaca

Ministarka Alisa Marić je poslala pismo predsedniku ESF-a, ali joj je ovaj odgovorio da SSS mora da izmiri obaveze da bi učestvovao na EP koje u Danskoj počinje 25. februara

  • 1

Ministarstvo omladine i sporta saopštilo je da će tragati za rešenjem problema nakon suspenzije Streljačkog saveza Srbije zbog neizmirenih obaveza Evropskoj federaciji (ESF) i zabrane učešća nacionalnog tima na prvenstvu Evrope u Danskoj.

- Zbog interesa naših sportista i naše države učinićemo sve da se rešenje pronađe. Nezadovoljstvo u Ministarstvu omladine i sporta ovom novonastalom situacijom je utoliko veće kada se zna da je u predhodnim godinama ministarstvo izvršilo na vreme sve programe Streljačkog saveza Srbije (redovno finansiranje programa strelaca, kampova, stipendija, nacionalnih priznanja i nagrada). SSS je tek pre nekoliko dana zvanično obavestio ministarstvo o problemu neizmirenih dugova prema Evropskoj streljačkoj federaciji, za organizovano Prvenstvo Evrope u disciplini leteće mete još 2011. godine - navodi se između ostalog u saopštenju.

Ministarka Alisa Marić 12. februara urgentno je reagovala i napisala pismo predsedniku ESF Liskinu sa molbom da se našim srelcima dozvoli nastup na predstojećem Prvenstvu Evrope u Danskoj, a da će se Ministarstvo potruditi da zajedno sa Olimpijskim komitetom Srbije i SSS-om nađe rešenje.

- Međutim, 13. februara Liskin nas je obavestio da će sa sadržajem pisma ministra upoznati biro ESF, ali i da još jednom potvrđuje da SSS prvo mora da plati dug, pa tek da će onda dozvoliti našim strelcima učešće na predstojećem šampionatu. Napominjemo da budžetska sredstva iz redovnih programa za finansiranje granskih sportskih saveza ne mogu da budu korišćena za plaćanje dugova, već samo za programske aktivnosti.

U saopštenju dalje stoji da naši strelci redovno dobijaju stipendije koje država Srbija daje i to u mesečnim iznosima za zaslužne sportiste 73.145, a za sportiste međunarodnog razreda 48.763 dinara. Stipendisti strelci Ministarstva omladine i sporta već čitav niz godina unazad su Zorana Arunović, Bobana Veličković, Andrija Zlatić, Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Ivana Maksimović, Jelena Arunović, Andro Arsović, Dragan Marković, Milenko Sebić (zaslužni razred), Dragan Todorović, Dejan Pešić, Tašana Bogatinovski, Gabrijel Dautović i Igor Čotra (međunarodni razred).

Reprezentativci Srbije u streljaštvu uputili su u sredu apel za pomoć kako bi mogli da učestvuju na Prvenstvu Evrope od 25. februara do 3. marta u Danskoj.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    14. februar 2013 | 07:23

    Prebacite pare sto dajete fudbalerima, strelcima. Eto resenja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA