NOLE: Ako Srbija hoće šampione, mora da napravi teniski centar! (VIDEO)

Sećam se kada sam imao 12 godina, bio je rat i morao sam da odem iz zemlje i treniram u akademiji Nikole Pilića u Nemačkoj, i zato znam koliko mi je taj život i pripadnost teniskoj akademiji pomogao

  • 0

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković dao je intervju RTS-u u kom je izneo svoje mišljenje o bitnim pitanjima u tenisu, sa posebmnim osvrtom na mladog talenta Nikolu Milojevića.

- Najvažnije za uspeh mladog tenisera na putu ka svetskom vrhu je želja koja proističe iz ljubavi prema sportu, odgovornost prema obavezama, kao i okruženje. Iako je ovo individualan sport, svaki uspeh je timski, jer je uloga svakog u vašem profesionalnom timu važna - ocenio je Đoković.

- Samopuozdanje je ono što izdvaja vrhunske tenisere, ono se stiče pobedama, titulama, mečevima, iskustvom. Ko kog da je sa druge strane mreže, koliko god da ste mladi, na teren izlazite sa namerom da pobedite, uvek treba da postoji pobednički duh - izjavio je Nole.

- Voleo bih da postoji Nacionalni teniski centar, a sa njim i sistem iz kog bi se rađali novi talenti i šampioni, to je osnov za uspeh na duže staze za ovako kompleksan sport. Tako bi se svima obezbedili uslovi da imaju dom i bazu, gde odmaraju i treniraju, druže se. Sećam se kad sam imao 12-13 godina, bio je rat, nažalost, tenis nije bio jedan od popularnijih sportova. Tada sam morao da odem iz zemlje i treniram u akademiji Nikole Pilića u Nemačkoj, i znam koliko mi je taj život i pripadnost teniskoj akademiji pomogao - seća se Đoković.

- Ja sebe vidim da celog života budem u razvoju srpskog tenisa. I dalje sam aktivan igrač pa me to sputava da imam neku zvaničnu ulogu, ali trudim se na turnirima kada god vidim naše mlade talente da im pomognem i posavetujem, a sa teniskim centrom svi bismo imali utočište i mesto gde bismo prenosili naše iskustvo.

Srbiju u Dejvis kupu očekuje SAD kao domaćin u narednoj rundi, a osvajač prvog grend slema u sezoni uzda se u podršku dijaspore.

- Koliko znam, igra se u dvorani, sigurno je da postoji nadmorska visina koja ide naruku Izneru i Kveriju, agresivno serviraju, mudro su odabrali mesto za odigravanje. Ali nije nam to prvo gostovanje, nadam se da će naši ljudi iz Amerike doći da nas podrže, jer je ta podrška možda čak i presudna. Imamo izuzetno snažnu ekipu. Janko je fantastičan u poslednje dve godine, uz Viktora, koji uvek daje maksimum za Srbiju, i Zikija, koji ima najduži staž. Titula iz 2010. daje nam samopouzdanje da možemo da idemo "na noge" svakoj reprezentaciji i da pobedimo - zaključio je Đoković.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA