SAGADIN: Vujošević iskopirao moj sistem iz Olimpije!

- Pred početak sezone Partizan nije imao igrače ni za Top 5 u ABA ligi, a sada su u vrhu - rekao je slovenački trener koji je nekad vodio Crvenu zvezdu, a kojoj pripisuje ulogu favorita u nedeljnom derbiju

  • 0

Predstojeći "večiti derbi" između Crvene zvezde Telekom i Partizana mt:s, u okviru 21. kola ABA lige, zavređuje posebnu pažnju posle nemilih dešavanja u finalu Kupa Radivoja Koraća, a svoj komentar je dao i nekadašnji trener ekipe s Malog Kalemegdana, Slovenac Zmago Sagadin.

- To je nezamislivo, borba na život i smrt, na terenu i pored njega. Ukoliko si poslednji na tabeli nije problem, ali ako izgubiš derbi to je katastrofa. Tako se ponašaju, pre svega, funkcioneri i navijači, dok među igračima, koji treniraju u istoj dvorani, nije takvo raspoloženje. Ja sam konstantno imao probleme, uglavnom sa pristalicama protivničke ekipe. Tu i tamo sa svojima - objasnio je Slovenac u razgovoru za "Šport TV".

Sagadin je otvoreno rekao da bi  želeo da u nedelju pobednik bude Zvezda, jer je u duši zvezdaš.

- Ulog je neverovatan, praktično Evroliga. Ako Zvezda pobedi jednom nogom bi već bili u njoj, dok bi Partizan trijumfom zadržao šanse. Porazom bi "crno-beli" verovatno bili osuđeni na kvalifikacije. Upravo zbog toga smatram da će biti veoma opasni. Kao ranjeni lav, koji čini sve da pobedi - istkao je slovenački stručnjak, i dodao:

- Crvena zvezda je favorit. Po imenima ima bolji tim. Partizan je mlađi, agresivniji, sa iskusnijim i boljim trenerom. Mislim da su šanse 50-50. U duši sam zvezdaš, pa bih voleo da oni pobede - rekao je nekadašnji strateg "crveno-belih", koji je ekipu predvodio od 2002. do 2004. godine.

Slovenac je rekao da će Partizan imati priliku da pobedi ukoliko neutrališe Zvezdinog kapitena Igora Rakočevića.

- Ukoliko ga Partizan zatvori i neutrališe, biće blizu trijumfa. Ukoliko u tome ne uspe, on može sam da ih pobedi. Verovao sam da može da igra na najvišem nivou kada se vratio iz NBA, što je kasnije dokazao u Španiji i Turskoj. On je jedan od najboljih strelaca na Starom kontinentu.

U sudaru dva trenera, Sagadin prednost daje iskusnijem treneru − Dušku Vujoševiću.

- Vujošević je iskusniji i, iskreno, bolji trener. On stvara. Kopirao je moj sistem iz Olimpije. Pred početak sezone Partizan nije imao igrače ni za Top 5 u ABA ligi, a sada su u vrhu. On je napravio čudesan rezultat, jer po znanju, iskustvu i imenima ta ekipa nema vrednost za vrh tabele.

- Partizan zna svoj put, a Vujošević je ključni čovek. Rade proizvodnju i prodaju igrača kako bi preživeli, ali kada se sve dobro složi mogu da dođu i veliki rezultati. Pitanje je samo da li će Vujošević izdržati pritisak u nedelju, jer bi novi prekršaj mogao da ga pošalje mesec dana van terena - zaključio je Zmagoslav Sagadin.

(Telegraf.rs / MVP)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA