ČOVIĆ: Da li je zabranjeno da Zvezda osvaja trofeje?

- Ono u Kragujevcu je bilo ružno, a još ružnije je kada se izjednačava nešto na silu. Nisam vređao, imao duel sa bilo kim, čudno mi je bilo da gledam onu tenziju. Dugo Zvezda nije osvojila trofej, je l' to zabranjeno? - rekao je, između ostalog, predsednik KK Crvena zvezda gostujući na SOS kanalu

  • 4

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović rekao je gostujući na SOS kanalu da strasti između kluba sa Malog Kalemegdana i Partizana treba da se smire, i dodao da ne gaji animozitet prema treneru "crno-belih" Dušku Vujoševiću. Takođe, osvrnuo se i na dešavanja na "Marakani".

Nezaobilazna tema bila su i dešavanja u Kragujevcu na finalu Kupa Radivoja Koraća, gde su "prvog dana" divljali huligani i prekinuli meč.

- To je posledica loših odnosa koji su godinama stvarani. Svašta sam mogao da čujem, znam šta su emocije i adrenalin, ali su neke stvari nerešene u prošlosti, kolika je i čija odgovornost. A stalno se na silu gleda i pravi ravnoteža. Još 29. avgusta sam u pismu, koje, nažalost, nije bilo javno, Đilasu predložio da se napravi sastanak na kojem će biti "večiti rivali". Ni na jednoj konferenciji mi se nismo bavili drugim klubovima. Naš stav je da se prezentira koliko ste para dobili, ako ste dobili od države i javnih preduzeća - rekao je Čović.

On smatra da bi na tom sastanku mogao da se usvoji i predlog saradnje na višem, nacionalnom nivou.

- Hajde da se dogovorimo kako da napravimo sistem infrastrukture i finansiranja, politike rada i razvoja mladih igrača. Crvena zvezda i Partizan kao perjanice sporta mogu da pomognu klubovima u unutrašnjosti. Ono u Kragujevcu je ružno, a još ružnije je kad se izjednačava nešto na silu. Nisam vređao, imao duel sa bilo kim, čudno mi je bilo da gledam onu tenziju. Dugo Zvezda nije osvojila trofej, je l' to zabranjeno? - zapitao se Čović.

S druge strane, fudbalski klub se još bori sa određenim blokadama i menicama, ali se na "Marakani" ubrzano i jako bore sa problemima.

- Deset miliona u sponzorskim ugovorima postoje, međutim, "Telekom" je, recimo, vezan za vraćanje kredita. Odličan je to novac, ali je evidentno to da sa 10 miliona ne možete da vratite čak 48. Vrlo je relativno i da li igrači vrede 28 miliona. Pali su transferi za 70 odsto iz prošle godine u odnosu na pretprošlu, borimo se sa menicama, a blokadu je poslednji skinuo Marko Perović. Zvezda ima problem sa ugovorima, jer je samo Bajković 100 odsto Zvezdin - rekao je Čović na SOS kanalu.

On se osvrnuo i na način na koji je oformljena Radna grupa, a zatim i uprava u FK Crvena zvezda.

- Niko od nas nije priveden da spasava Zvezdu, taman posla, ali se nismo ni bunili na poziv, nismo odbili da pomognemo fudbalskom gigantu. Bilo je tu i tenzije zbog obima posla, razumem i napetost Džajića posle svega kroz šta je prošao, njegovo mesto je teško i odgovorno. On vodi privrednog giganta, ja Zvezdu, tako to doživljavam. A ona se sada potpuno nakrivila, pa svi moramo da budemo operativni. Krajnje je vreme da se uvede red, neki će nas osporavati. Ja kažem, mora da bude manje zaposlenih, nema posla za toliko ljudi, i nisam od onih koji će obećavati nerealno. To je jedini nesporazum na koji smo preemotivno reagovali - rekao je Čović.

Predsednik KK Crvena zvezda dao je obrazloženje zašto je na predstavljanju tima na početku sezone rekao "da će Srbija biti srećnija ukoliko Zvezda pobeđuje".

- Ja verujem da će biti srećnija, jer je postalo monotono da Partizan pobeđuje. Više je zvezdaša, a što se tiče prozivki, ne mislim da je Partizan strani klub. Takve navijačke prozivke treba da prestanu, svi smo otišli predaleko. Međutim, ja kao predsednik kontrolišem rad ljudi u klubu, i trener Zvezde neće nikad uraditi nešto što će snositi velike sankcije. Ružni su povici, vređani su mi porodica, sin, ženi su pevane odvratne pesme - rekao je Čović.

Prethodnu košarkašku jesen van parketa u Srbiji obeležio je rat saopštenjima između njega i trenera Partizana Duška Vujoševića.

- Njegov rad nisam nikad osporavao, samo kada se nešto na silu radi. Dule je neka moja generacija, ja nemam nikakav stepen mržnje prema njemu, ali on kad ne zna da opravda neuspehe, ulazi u rasprave koje nemaju veze sa košarkom - rekao je Čović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • cobe

    16. februar 2013 | 11:32

    ...Ti si zlo koje je uslo u sportske vode... Toliko.

  • pedja

    16. februar 2013 | 12:53

    Ti si coki najvece zlo koje ikad koracalo Srbijom!

  • Bojan

    16. februar 2013 | 16:57

    Gde si bio u sredu da prekines utakmicu? Stekli su se svi uslovi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA