BENTEKE IDE... Samo, da li u Arsenal, Totenhem, Dortmund...

Čelsi, Atletiko Madrid? Belgijski napadač Kristijan Benteke je sa 15 golova ove sezone najzaslužniji za to što je Aston Vila napustila zonu ispadanja, pa nije mogao sebi da napravi bolju preporuku za transfer u neki veći klub

  • 1

Često se događa da mladi fudbaleri sa velikim očekivanjima stignu u Premijer ligu, ali se tamo ne snađu baš najbolje. Kada je Kristijan Benteke iz belgijskog Genka prešao u Aston Vilu, nije privukao mnogo pažnje, ali kako je vreme odmicalo, on ju je zasluživao sve više i više.

Momak rođen u Kinšasi najveća je uzdanica menadžera Pola Lamberta i najzaslužniji je za to što je Vila, posle dugo vremena, izašla iz grupe klubova kojima preti opstanak u Premijer ligi. Njegovih 15 golova od starta sezone (11 u Premijer ligi) već su postali signal ljudima koji su u velikim klubovima zaduženi za transfere.

Kao nove destinacije belgijskog reprezentativca pominju se Atletiko Madrid i Borusija iz Dortmunda, ali i pored svih interesovanja i verovatno budućih ponuda, 22-godišnjak bi najviše voleo da ostane u Engleskoj, pa su time dodatan razlog za optimizam dobili Arsenal, Totenhem i Čelsi.

Menadžer Arsenala Arsen Venger, koji je dugo pratio Bentekeove igre u Belgiji, izjavio je da mu nije jasno kako mladi napadač nije završio u nekom većem klubu. Ipak, Bentekeov menadžer Kismet Eris veruje da će Kristijan ubrzo promeniti sredinu.

- Kristijan je pokazao da može da igra u Engleskoj. Ako ga drugi klubovi žele, zašto ne bi iskoristio priliku i otišao na viši nivo? Ipak, Vila će sada tražiti dosta novca. Mnogo više nego što su izdvojili za njega, jer je Pol Lambert bio taj koji mu je dao šansu da se dokaže. Zasad je njegov prioritet opstanak u ligi sa Aston Vilom i želja da se oduži Lambertu - izjavio je Bentekeov menadžer Eris.

Benteke je došao u Aston Vilu početkom sezone iz Genka, kada je engleski klub platio njegov transfer devet miliona evra, a dobro su ga zapamtili i reprezentativci Srbije, pošto je on bio strelac prvog gola na "Marakani" kada je Srbija poražena od Belgije 3:0.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mik

    16. februar 2013 | 10:54

    Nije završio u većem klubu(Aston Vila je takođe veliki klub) jer je pametan. Čovek ide stepenik po stepenik i uspeh je zagarantovan. A ne kao pojedini naši igrači,preskaču stepenike i zbogom karijero. Recimo Lukaku je napravio grešku,odmah prešao u Čelsi i nije uopšte igrao,pa je skapirao da je pogrešio i sada je na pozajmici u WBA.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA