FIFA: Tražimo strože zakone, želimo kriminalce u zatvorima

- Izričemo doživotne suspenzije igračima i sudijama, ali kriminalci su i dalje na slobodi, oni se ne kažnjavaju - rekao je direktor za bezbednost FIFA, komenatrišući nedavno odbijanje Singapura da uhapsi osumnjičenog za namestanje mečeva

  • 0

Čelnici Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) založili su se na sastanku sa predstavnicima Interpola za strože zakone kako bi se stalo na put kriminalnim organizacijama koje nameštaju mečeve. Direktor za bezbednost FIFA Ralf Mučke istakao je da se u svim zemljama moraju pooštriti zakoni protiv korupcije u fudbalu.

Sastanak je bio održan povodom nedavno otkrivene kriminalne mreže koja je namestila više od 700 mečeva, uključujući i utakmice Lige šampiona i kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

- Izričemo doživotne suspenzije igračima i sudijama, ali kriminalci su i dalje na slobodi, oni se ne kažnjavaju - rekao je Mučke, komenatrišući nedavno odbijanje Singapura da uhapsi osumnjičenog za namestanje mečeva, i dodao:

- Moramo da ubedimo vlade svih zemalja da donesu nove zakone. Mnoge zemlje nemaju zakone kojima mogu da se bore protiv nameštanja mečeva.

Prema podacima Evropske policijske agencije Evropola, oko 380 sumnjivih mečeva identifikovanao je u Evropi, od ukupno preko 700 širom sveta, a centar kriminalne mreže za nameštanje mečeva je u Singapuru. Singapurska policija traži čvršće dokaze kako bi mogla da pokrene postupak protiv izvesnog Dan Tan Sit Enga, čije se ime spominje u istragama u nekoliko zemalja.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA