ATLETSKI SAVEZ: Dug je Pajtićev, nije ispunio obećanje

"Žao mi je što se ovo dešava, jer se zna koliko je Pajtić uradio za atletiku u Vojvodini, ali istina je da je on lično obećao da će rešiti problem duga, ali nije to uradio", rekao je generalni sekretar Slobodan Branković

  • 1

Generalni sekretar Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković potvrdio je pisanje Telegrafa da će zbog duga od 165.000 evra, prema firmama koje su radile u organizaciji EP 2009., atletski klub Vojvodina i njeni najbolji članovi Mihail Dudaš i Ivana Španović ostati bez opreme.

Branković je izrazio žaljenje što taj problem, koji datira od 2009. i EP za juniore u Novom Sadu, do danas nije rešen, iako je Bojan Pajtić obećao da će lično regulisati dug.

- Žao mi je što je tačno pisanje medija o ovoj situaciji. Bojan Pajtić je mnogo uradio za atletiku u Vojvodini, počev od nabavke opreme i obezbeđivanja treninga u zimskim uslovima u halama novosadskog Sajma.

- Zato mi je žao što se ovo desilo, jer je gospodin Pajtić na poslednjem sastanku organizacionog odbora EP 2009. u Novom Sadu izjavo da će rešiti problem duga od 165.000 evra firmama koje su radile u organizaciji šampionata - kaže Branković, i dodaje:

- Taj problem nije rešen do danas, i imamo veliki pritisak Evropske atletske federacije da to rešimo. Firme kojima se duguje, su tužile preduzeće "Prvenstvo Evrope 2009", i dobile presude, a jedna od njih je dobila i sudsko rešenje da u petak zapleni imovinu.

- Ukoliko se ne desi neko čudo danas ili večeras, najbolji klub u Srbiji u 2012. godinu Vojvodina ostaće bez opreme za trening, što bi bilo katastrofalno - objašnjava Branković i ističe:

-Nisam se čuo sa gospodinom Pajtićem, razmenili smo samo nekoliko SMS poruka sinoć, ali verujem da ćemo se čuti u toku dana - zaključio je Branković.

Podsetimo,  zbog neizmirenog duga od 165.000 evra, koji je ostao iza organizatora Evropskog prvenstva u atletici za juniore 2009, doći će do plenidbe atletske opreme u klubu Vojvodina, čiji su članovi Ivana Španović i Mihail Dudaši to svega deset dana pre početka Evropskog dvoranskog prvenstva u Geteborgu (1-3. mart).

Pomenute firme koje su radile u organizaciji takmičenja (transport, ozvučenje,itd..) a kojima se duguje novac odavno su uložili tužbe i sudski pokušale da dođu do svog novca, ali kako se to nije desilo, odluka o konfiskovanju opreme je logična.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA