PROBLEM U NAJAVI? Dauda ne može da izdrži 90 minuta!

Sportski direktor Zoran Stojadinović izjavio da je prema rezultatima novih pregleda Nigerijac sposoban da se bavi fudbalom, iako on od jula 2010. do maja 2012. nijednom nije odigrao celu utakmicu od početka do kraja

  • 0

Saznanje da Nigerijac Abiola Dauda ima ozbiljne srčane probleme došlo je kao šok za upravu i simpatizere Crvene zvezde, koji su već imali dovoljno problema pokušavajući da skinu blokadu računa koja bi im omogućila da registruju pojačanja dovedena u januarskom prelaznom roku.

Pre svega, "zvezdaši", odahnite. Dauda je prošao drugi lekarski pregled, što je potvrdio sportski direktor kluba Zoran Stojadinović.

U Daudinoj karijeri postoji neobičan podatak da u nepune dve godine, od jula 2010. do maja 2012, ni na jednoj utakmici nije odigrao 90 minuta za svoj klub, švedski Kalmar. Tamošnji fudbalski magazin "Ofsajd" postavio je pitanje zašto je to tako.

- Stvarno ne znam zašto. Pre nego što sam došao u Kalmar, uvek sam igrao ceo meč, bez obzira na to da li je takmičarski ili prijateljski. Međutim, imao sam problema sa povredama, prepone, pa tetiva, pa je verovatno i to uticalo - odgovorio je tada Dauda.

Trener Kalmara Nane Bergstrand dao je svoje viđenje.

- To koliko će provesti na terenu zavisi od Daudinog stila igre. On je tip fudbalera koji mnogo toga bazira na sprintovima, pa mu treba više vremena da se oporavi. Imao je i povrede koje su direktno u vezi sa tim stilom igre - ocenio je prošle godine švedski stručnjak, i rekao da će i nadalje Nigerijca koristiti u "umerenim dozama".

Dauda je 2012. imao prilično uspešnu godinu, pa je ipak odigrao sedam mečeva od početka do kraja, što u prvenstvu, gde je postigao 14 golova , što u švedskom kupu (jedan gol) ili kvalifikacijama za Ligu Evrope (tri gola).

STOJADINOVIĆ: REZULTATI NOVIH PREGLEDA SU U REDU!

Sportski direktor Zoran Stojadinović potvrdio je da je dobio rezultate novih pregleda kojima je Nigerijac podvrgnut u 10 časova.

- Dečko je sposoban za obavljanje svog posla i može bez problema da se bavi fudbalom. Poslali smo ga na Klinički centar, bili smo dodatno oprezni da nam se ne bi ponovio slučaj kao sa Natanijelom Asamoom, s kojim će biti teška priča, i najverovatnije ćemo, po pravilima FIFA, mi biti u problemu, jer smo morali da mu obezbedimo lekarske preglede. U slučaju Daude zaštitili smo se ugovorom.

Na pitanje da li je znao za podatak da napadač dugo vremena nije igrao 90 minuta na utakmicama u Švedskoj, Stojadinović je odgovorio:

- Poštujem medijske natpise, ali verujem da u zemlji kakva je Švedska neke stvari ne mogu da prođu. Specifičan je taj  period rekuperacije, ali to je kod njega prednost. Doktor nisam, ali pregledi pokazuju da je on sposoban da igra.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA