PENZIJA SA 22: Kanadska teniserka povukla se zbog stresa i depresije (VIDEO)

Rebeka Marino izjavila da ne želi da žrtvuje sreću da bi jurila karijeru i priznala da je teško podnosila kritike na društvenim mrežama

  • 0

Nije svako rođen da podnosi pritisak surovog profesionalizma u svetu sporta. Kanađanka Rebeka Marino odustala je od tenisa samo neki mesec pošto je napunila 22 godine jer je zaključila da je za nju previše sav stres koji beli sport  nosi sa sobom. Teniserka je priznala da se bori sa depresijom već šest godina, a da je stručnu pomoć potražila pre dve godine.

- Neću da žrtvujem svoju sreću da bih jurila karijeru - izjavila je Rebeka, koja je u 2012. dvaput uzimala odmor od tenisa, boreći se sa depresijom i nedostatkom motiva. Marino je teško podnosila i kritike na svoj račun koje su kružile medijima, naročito internetom.

- Neki su me želeli mrtvu. Govorili su da treba da umrem, drugi su mi pisali vulgarnosti, a to je samo mali deo. Bila sam preosetljiva na sve ono su govorili i pisali o meni. Umesto da ignorišem komentare, pratila sam ih kontinuirano na društvenim mrežama - rekla je Rebeka, koja je 2011. stigla do 38. mesta WTA liste.

Rebeka Marino izabrala je anonimnost, ukinula Fejbuk i Tviter, u pokušaju da pronađe sebe, ali priča možda tu nije gotova, dovoljno je mlada da se još koji put vrati na teren.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA