VUJOŠEVIĆ: Ušli smo u paniku, biće velikih posledica

- Kada smo postali svesni opasnosti, nismo mogli da uđemo u tačan pristup nego u paniku. Ovo je vrlo težak poraz, a koje će sve posledice imati, ne mogu sada da kažem, mada neće biti male - rekao je trener Partizana posle poraza od Olimpije

  • 5

Košarkaši Partizana su porazom od Olimpije (73:71) doveli sebe u vrlo delikatnu poziciju, te će morati da rade digitroni i da se prave kalkulacije, jer postoji ozbiljna mogućnost da "crno-belima" ni sve pobede do kraja regionalnog takmičenja ne budu dovoljne za plasman na završni turnir, samim ti ni u Evroligu naredne sezone.

Ljubljančani su trijumfom u "Pioniru" uhvatili poslednji voz za F4 i došli do pobede zaostatka za srpskim prvakom. Duško Vujošević je posle meča nahvalio slovenačku ekipu.

- Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobedi. Odigrali su veoma borbeno, onako kako igraju i kod kuće. Veoma čvrsto na svaku kretnju, razvijajući tajming blokova i organizovanu igru, šutirali su dobro kada se lomilo. Kada smo poveli sa osam razlike krajem treće četvrtine, dopustili smo im da serijom trojki i ulaskom u egal budu u psihološkoj prednosti - pomalo je razočaran Vujošević.

Sledi rasplet u ne baš laganom rasporedu za Partizan.

- Ovog momenta zaista nemam neku kalkulaciju. U svakom slučaju, ovo je poraz koji mora da se nadoknadi. 

Partizan je posle promenljivih rezultata u ABA ligi i dva vezana poraza od Zvezde, u duelu sa Olimpijom bio pod ogromnim pritiskom.

- Oni nisu bili opterećeni niti su imali imperativ pobede. Kada smo postali svesni opasnosti, nismo mogli da uđemo u tačan pristup nego u paniku. Ovo je veoma težak poraz, a koje će sve posledice imati, ne mogu sada da kažem, mada neće biti male - rekao je Vujošević.

Vujošević je prokomentarisao priču o eventualnom drugačijem sistemu plasmana u Evroligu od onog koji je bio poznat.

- Ako bi se to ispostavilo kao tačno, ne bi bilo u redu. Minimum regularnosti takmičenja podrazumeva da se pre početka tačno zna šta donose i odnose koje pozicije. Mada, kasno se saznalo i da Solnok i MZT ne mogu da ispadnu iz lige. Takođe, ne bi bilo prvi put da vidimo tako nešto, jer kada je Partizan osvojio trogodišnji ugovor sa Evroligom, ostali timovi poveli su široku organizovanu akciju - zaključio je Vujošević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PsyDelija

    24. februar 2013 | 00:49

    Popi Dule shaku lekovaaa!!!

  • Borko

    24. februar 2013 | 02:50

    Najveci problem Partizana ove godine u Aba ligi je regularnost.Tesko je biti prvi,a ne mogu da ti sude srpske sudije.Kada bi dozvolili da sude Belosevic,Jovcic,Neskovic i ekipa brzo bi Partizan napredovao na tabeli.

  • rubio

    24. februar 2013 | 16:41

    @Borko kao da iz tebe govori sam DV :D smešan si

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA