ABA: U Evroligu idu prvak fajnal-fora i najbolji tim lige!

Gospodin iz Evrolige širi dezinformacije, rekao je Josip Bilić. Propozicije Jadranske lige su jasne

  • 0

Direktor Jadranske lige Josip Bilić demantovao je informaciju da će finalisti završnog turnira regionalnog takmičenja odrediti učesnike Evrolige u narednoj sezoni.

Izjava direktora Evrolige za komunikacije Dijega Fernandeza za "Novosti", koji je rekao da će plasman u najelitnije evropsko takmičenje obezbediti tri najbolje ekipe sa fajnal-fora, nije tačna, ali je uspela da podigne prašinu u košarkaškoj Srbiji.

- Nisam pročitao tu vest, čuo sam i mogu da kažem da je to čista dezinformacija. Propozicije Jadranske lige su jasne, plasman u Evroligu obezbediće prvak fajnal-fora i najbolje plasirana ekipa u regularnom delu takmičenja - rekao je Bilić Tanjugu.

On je dodao da se teoretski može dogoditi da finalisti plej-ofa obezbede plasman u Evroligu.

- To je teoretski ostvarivo ako bi Igokea zadržala prvo mesto na tabeli i igrala finale, recimo, sa Radničkim iz Kragujevca. Ukoliko bi Radnički pobedio u finalu, išao bi u Evroligu, ali mi to u ovom trenutku ne možemo da znamo - objasnio je Bilić.

Na tabeli trenutno vodi Igokea sa skorom 17-5, sledi Crvena zvezda (15-6), dok Budućnost, Radnički i Partizan imaju po 13 pobeda i osam poraza.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA