Olimpijski komitet Srbije obeležio 103. rođendan

Na mestu gde je 1910. godine osnovan Srpski olimpijski klub, predsednik OKS Vlade Divac položio je lovorov venac na spomen-ploču, koja se nalazi ispred hotela "Moskva"

  • 1

Olimpijski komitet Srbije obeležio je u nedelju, u beogradskom hotelu "Moskva", 103. rođendan. Naime, na tom mestu je 23. februara 1910. osnovan Srpski olimpijski klub.

Lovorov venac, koji se tradicionalno na ovaj dan polaže na spomen-ploču ispred hotela "Moskva", ove godine položili su predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac, Ministarka Omladine i sporta u Vladi RS Alisa Marić i predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar.

Uz intoniranje himne Republike Srbije, zastavu Olimpijskog komiteta Srbije podigli su skijaš Viktor Raković i biatlonac Dženis Avdić, članovi Olimpijskog tima Srbije koji su predstavljali našu zemlju na 11. zimskom evropskom olimpijskom festivalu mladih u Brašovu.

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac potpisao je na svečanosti obeležavanja rođendana OKS u hotelu "Moskva" poziv za učešće na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju 2014.

- Malo je zemalja u svetu koje mogu da se pohvale 103 godine dugom olimpijskom tradicijom. Sa nama su danas momci koji su dostojno predstavili našu zemlju na upravo završenom Zimskom olimpijskom festivalu mladih u Brašovu i oni predstavljaju budućnost našeg zimskog sporta.

- Do narednih Zimskih olimpijskih igara ostalo je manje od godinu dana, i nadamo se tome da ćemo imati jak tim u Sočiju - rekao je Divac na proslavi obeležavanja 103. rođendana OKS.

Na proslavi 103. rođendana OKS najuspešniji članovi tima Srbije na Zimskom EYOF u Brašovu i mlade nade za Soči, skijaši Strahinja Stanišić i Marko Stevović uručili su zvanični poziv predsedniku OKS Vladi Divcu, koji je potpisivanjem ovog poziva i zvanično potvrdio učešće Olimpijskog tima Srbije na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju.

(Telegraf.rs / OKS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rafael Vitez Boban

    24. februar 2013 | 19:22

    Da 103 godine pa cak ni u sportu di bi tribalo.biti postenja i transparentnosti uzimate zasluge iz juge pusti sad Olimpijski stariji ce znati da je jedini klub.iz bivse ju bija Hajduk cija je prva postava cinila Reprezentaciju yu. Koja ste vi sramota uvik ste se kitili tudjin perjen pa neka ako vas veseli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA