UZROK PROBLEMA: ABA i Evroliga različito tumačile propozicije takmičenja

Čelnici ABA i Evrolige najkasnije do utorka završavaju sagu oko načina na koji će se iz Jadranske lige ići u najkvalitetnije košarkaško takmičenje. Problem je nastao oko nekoliko "reči" koje se ne prepoznaju u propozicijama Evrolige

  • 0

Peripetija oko odlaska timova ABA lige u Evroligu i kvalifikacije za najelitnije košarkaško takmičenje se, ako je verovati ljudima iz Sidra, završava najkasnije u utorak pre podne.

Roman Lisac, prvi operativac regionalnog takmičenja, za Telegraf  kaže da će se sve znati veoma brzo, ali da konkretnih stvari trenutno nema.

Problem će biti rešen kompromisom, ali će se već sledeće sezone propozicije takmičenja ABA i Evrolige "usaglasiti". Sada je sporan način tumačenja spomenutih propozicija i jasno je da ULEB svoja pravila neće menjati ad hok. Činjenica da u njihovom vokabularu nema reči "drugoplasirani" ili "trećeplasirani", ali i "fajnal fora" dovela je do različitih interpretacija nastale situacije.

Naime, osnovna razlika je što u ABA ligi nema plej-ofa (doigravanja) koji je za Evroligu jedini način za determinisanje učesnika u najjačem takmičenju. Zbog ovoga će iz našeg regiona, najverovatnije, učesnici Evrolige biti oni za koje smo još u septembru prošle godine znali da će igrati.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA