PROČITAN! Pronađeno rešenje za Mesija? (FOTO) (VIDEO)

Najbolji svetski fudbaler zakazao u dva meča, možda i najvažnija ove sezone, protiv Milana i Reala, pa se postavlja pitanje da li su vrhunski klubovi pronašli recept da zaustave sjajnog Argentinca

  • 3

Fenomenalni Argentinac Lionel Mesi, poslednjih godina najbolji fudbaler planete, kao da je malo posustao. Možda su, zbog svega što je demonstrirao as Barselone, očekivanja ljubitelja fudbala nerealna i nepravedna, ali činjenica je da se Mesi nije naigrao ni u milanskom porazu u Ligi šampiona, ni u revanšu polufinala Kupa kralja u kojem je večiti rival Real Madrid ostvario najubedljiviju pobedu u poslednjih nekoliko sezona, 3:1 i to na "Nou kampu".

U međuvremenu, Argentinac je doneo pobedu Barsi u prvenstvenom meču protiv Sevilje, mada ni tu nije blistao, naročito u prvom poluvremenu u kom nije ličio na sebe.

GDE JE "KVAKA"?

Da li su to iskusni treneri, a Masimilijano Alegri i, pogotovo, Žoze Murinjo to svakako jesu, našli recept za omalenog Argentinca ili se on prosto umorio od konstantnog igranja?

- Navikao sam da igram mnogo utakmica tokom godina i bolje se osećam kad se ne odmaram - izjavio je Mesi za klupsku televiziju posle pobede nad Seviljom.

Kako god, majstor je pao u formi i to u prilično nezgodnom trenutku, trofej u španskom kupu već je izgubljen, a novi neuspeh u Ligi šampiona, posle prošlogodišnje neverovatne eliminacije protiv Čelsija, mogao bi da znači da je već počeo zalazak najsjajnije generacije katalonskog giganta u kojoj je Argentinac krunski dragulj.

SVI SKENIRAJU ARGENTINCA

Mesi je verovatno igrač kog su najviše analizirali stručni štabovi velikih evropskih klubova, uz svu pomoć moderne tehnologije. Evropski giganti sigurno ne žele da još ko zna koliko godina trpe "teror" momka kojem je tek 25, a neka rešenja u smislu udvajanja i preuzimanja već su nađena.

To se poklopilo sa krizom na klupi Barselone. Letos je otišao trofejni trener Pep Gvardiola, pod kojim je Lionel procvetao, Gvardiolin naslednik Vilanova ima velikih zdravstvenih problema, pa je odgovornost pala na Đordija Rouru, koji možda još nije spreman za to, a pogotovo ne za inovacije u već pročitanom sistemu igre Katalonaca koji funkcioniše pre svega zbog majstorstva Mesija, Ćavija, Inijeste i ostalih.

Barsa je u španskom šampionatu stekla verovatno nedostižnu prednost, ali nokaut mečevi sa zaista jakim rivalima pokazuju se sve težim i težim.

Naravno, ostao je revanš sa Milanom na "Nou kampu" u kojem Barsa možda i može do podviga posle 0:2 u prvom meču, međutim, ono što brine simpatizere španskog kluba je to što se na međunarodnoj sceni već nekoliko puta potvrdilo da se Barselona muči protiv defanzivne postavke igre vrhunskih rivala poput Čelsija, kome Mesi nikad nije dao gol, čak ni iz penala, ili svojevremeno Intera, kada im ni igrač više ni gol iz ofsajda Đerara Pikea nisu bili dovoljni za prolaz u finale.

Pogledajte kako je Mesi bespomoćno izgledao u Milanu.

(A. Č.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    27. februar 2013 | 13:52

    Branis se bunkerom 10 protiv 8 igraca i.uvek imas dvojicu da ga preuzmu to je milan radio..uz to da odvoje iniestu od njega...sta barsa treba da uradi da ostali sutiraju sa distance to ce biti iznenadjenje a ne samo mesi da udje u goll.glupo je sto su ga provalili tek sad...

  • Rafael Vitez Boban

    27. februar 2013 | 23:24

    E moj Dejane a ti si ono trener koga? Milana pa kako se nisan sitija da si to ti,aj muci sinko boje ti je svaki igrac je o krvi i mesa i svi imaju lose dane pametno moje upisi DIF pa visu trenersku i aj u Barcu mozda te prime hehehehe koja budala...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA