"EL KLASIKO": Ronaldo i Real rasturili Barselonu! (VIDEO)

Real Madrid se pobedom u Barseloni (3:1) plasirao u finale Kupa kralja. Apsolutni heroj drugog polufinala najbolji igrač "kraljevića" Kristijano Ronaldo, koji je bio strelac prva dva gola. Posle njega Varan je još jednom uspeo da zatrese mrežu u "El Klasiku". Počasni gol za goste postigao je Đordi Alba u 90. minutu

  • 0

Plače Barselona, Madrid slavi!

Real Madrid je u polufinalnom revanš meču savladao Barselonu na "Nou kampu" (3:1) i otišao u finale, gde će čekati pobednika meča Atletiko Madrid - Sevilja (prvi meč 2:1). Najsrećniji je sigurno Kristijano Ronaldo, koji je i heroj 223. "El Klasika", pošto je on postigao čak dva gola za "kraljeviće". 

Strelci za Madriđane bili su Ronaldo u 13. i 57. minutu i Varan u 68. Počasni gol za Rourin tim postigao je Đordi Alba, kada je sve već bilo gotovo − u 89. minutu.

Već u 13. minutu Real je došao do prednosti, pošto je Đerar Pike u šesnaestercu srušio Ronalda, koji je na vreme stigao da skloni loptu pre klizećeg starta Španca. Upravo je Portugalac i preuzeo odgovornost i bio precizan sa bele tačke.

Posle gola, igrači Barselone tražili su penal čak dva puta u prvom poluvremenu. Prvo kada je Fabregas uleteo među tri igrača gostiju, pao i raširio ruke, ali Maljenko mu je samo pokazao da ustane. Drugi put penal je tražio Pedro Rodrigez, ali ishod je bio isti.

Leo Mesi je prvi put bio ozbiljnije zapažen tek u 38. minutu, kada je izveo slobodan udarac sa 18 metara. Probao je da nadmudri Dijega Lopeza i živi zid, pošto je probao da šutira sa spoljne strane živog zida, ali je lopta prošla malo pored stative

Do kraja pouvremena Real je iskusno prekidao "tika-taka" pokušaje napada domaćih, ali je povremeno malo i pretio što je nagovestilo ubedljivu pobedu u drugom delu meču.

Na samom kraju prvih 45 minuta i levi bek Katalonaca Đordi Alba probao je da "isfolira" jedan faul, ali se Maljenko nije dao prevariti.

Kriza je blaga reč za ono što se događa Kataloncima trenutno, a možda se ona najviše ogleda u igri Lea Mesija. Ni protiv Milana, ni protiv Reala, najbolji fudbaler sveta nije uputio udarac u okvir gola?!

U drugom delu prvi je pripretio Koentrao, ali je loše šutirao, posle čega je usledila serija napada Barselone kada su se malo trgli u 52. minutu. tada je prvo Dani Alveš dobro prošao i zavrnuo loptu u šesnaesterac, ali je kratko izbijena loptu na koju su igrači domaćih naletali dva puta, ali lopta nije prošla kroz "šumu nogu" odbrambenih igrača Reala.

A onda šok na "Nou kampu".

U 57. minutu svima je bilo jasno ko je prvi finalista Kupa kralja.

Posle jedne dobro izbijene lopte iz kaznenog prostora gostiju, ona je stigala do Anhela di Marije, koji je ispred sebe imao samo Karlosa Pujola, kojeg je "izlomljen" u šesnaestercu uspeo da šutira, ali je Pinto nogom odbranio.

Međutim, na drugoj stativi je akciju ispratio ko drugi do Kristijano Ronaldo, primio je loptu na grudi i lagano levom nogom poslao drugi put loptu u mrežu. 

Od tog trenutka, Katalonci su krenuli "grlom u jagode" i primili i treći gol. Barselonu je potpuno razmontirao isti igrač koji ih je sa stadiona "Santjago Bernabeu" poslao kući kao pokisle, mladi Rafael Varan bio je najviši u skoku posle kornera i glavom pogodio rašlje gola nemoćnog Pinta.

Tada ni Murinjo više nije mogao da sakrije emocije, pošto je svoju najubedljiviji pobedu protiv Barse proslavio sa igračima pored aut linije.

Počasni gol za goste u poslednjem minutu regularnog dela, kada se Real već u potpunosti povukao na svoju polovinu da brani prednost, postigao je Đordi Alba.

Sjajno je pratio akciju i dobio perfektnu loptu od Andresa Inijeste, koji je "bocnuo" loptu preko svih, a Alba je iz voleja lagano savladao Lopeza.

Na stadionu "Santijago Bernabe" u Madridu, 30. januara, bilo je 1:1. Barselona je povela preko Seska Fabregasa, ali je izjednačio Rafael Varan, devet minuta pre kraja, mladi Francuz, koji je proglašen za junaka 223. okršaja dva kluba u svim takmičenjima.

Domaće je treći put zaredom sa klupe vodio Đordi Roura, jer se prvi trener Tito Vilanova nalazi u Njujorku, gde obavlja preglede posle operacije raka koju je imao jesenas.

Madriđani su uspeli i 12. put zaredom da postignu pogodak protiv najvećeg rivala (na poslednjih pet gostovanja na "Nou kampu" uspeli su da postignu i dva, kao i sad).

Već u subotu ćemo moći da gledamo novi duel Barselone i Reala kada se sastaju u okviru Primere, ali taj meč nema toliku važnost jer Barselona 13 kola pre kraja imaju čak 16 bodova prednosti u odnosu na "kraljeviće".

Barselona i Real su se treću godinu zaredom sastali u nacionalnom Kupu. U finalu 2011. slavio je kraljevski klub, dok je lane, u četvrtfinalu, uspešnija bila Barsa (2:1 u gostima, 2:2 kod kuće). Na 223 zvanične utakmice najvećih rivala, Madriđani još imaju minimalnu prednost u pobedama (89:87), mada bi sve moglo da se preokrene u korist Katalonaca već za nedelju dana.

Glavnom sudiji Undijanu Maljenku ovo je bio sedmi "El Klasiko" u karijeri (tri puta je slavila Barselona, dva puta Real, uz jedan remi) i ovom pobedom Reala "stigao je" do nerešenih 3:3.

BARSELONA: Pinto - Alveš, Pike, Pujol, Alba - Buskets, Ćavi (od 73. Alkantara), Fabregas (od 59. Vilja) - Pedro (od 71. Teljo), Inijesta, Mesi.

REAL MADRID: Lopez - Arbeloa, Ramos, Varan, Koentrao - Alonso (od 84. Esijen), Kedira - Di Marija, Ozil (od 79. Pepe), Ronaldo - Iguain (od 71. Kaljehon).

POSLEDNJIH 10:

(K) Real Madrid – Barselona 1:1

(P) Barselona – Real Madrid 2:2

(SK) Real Madrid - Barselona 2:1

(SK) Barselona - Real Madrid 3:2

(P) Barselona - Real Madrid 1:2

(KK) Barselona – R. Madrid 3:3

(KK) R. Madrid – Barselona 1:2

(P) R. Madrid – Barselona 1:3

(SK) Barselona – R. Madrid 3:2

(SK) R. Madrid – Barselona 2:2

NAPOMENA: KK – Kup kralja, SK – Superkup, P – Primera, – Liga šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA