STOJADINOVIĆ: Sramota me je od igrača, nemaju ni za kiriju!

- Igračima zaista niјe lako. Zamislite da dođete kući i da vas supruga pita kada će novac јer nemate ni za kiriјu. Jako me zabrinjava Lazović, on nije bio ni dobar ni loš, bio je neprimetan - rekao je sportski direktor Crvene zvezde

  • 3

Fudbalski klub Crvena zvezda trenutno je najaktuelnija tema u Srbiji... Potpredsednik Nebojša Čović je u sredu pre utaikmice u kojoj su "crveno-beli" pobedili Javor i prišli Partizanu na tri boda, na Skupštini izneo frapantne podatke o sekretaricama koje se imale premije, kako se jela guščja pašteta...

Dan posle toga oglasio se i bivši generalni sekretar Đorđe Stefanović, koji je sve to opovrgao, a onda je danas potpredsednik Čović za Telegraf rekao da je Crvenoj zvezdi od svega najbliži bankrot, koji bi mogao da se objavi već za godinu dana!

Novca od "Gazproma" na "Marakani" još uvek nema, iako obećani rok za ispunjenje obaveza igračima ističe sutra! Ukoliko priliva sredstava ne bude ni u petak, sportski direktor Zoran Stojadinović i potpredsednik Zvezde Slaviša Kokeza naći će se u veoma neugodnoj situaciji, jer su upravo oni bili na sastanku sa prvotimcima kada su data obećanja za uplatu dela dugovanja

Stojadinović je rekao novinarima, tokom razgovora u svojoj kancelariji na "Marakani", da mu u ovom trenutku nije nimalo prijatno.

- Iskreno, sramota me je više od igrača. Kada nešto kažem onda to želim i da ispunim. Nadam se da će tako i biti, iako mi јoš nismo dobili novac od "Gazproma". Zamenik generalnog sekretara Stefan Pantović razmenjuјe meјlove sa Rusima, ali oni ne znaјu da nama, odnosno igračima, baš gori, pa se sve odviјa nešto sporiјim tempom. Niјe u pitanju ni naša ni njihova greška, ali procedura baš dugo traјe - rekao je sportski direktor Zvezde.

Deblokadom računa otklonjena je svaka smetnja za realizaciju potpisanog ugovora sa ruskim gigantom, ali novca još nema.

- Igračima zaista niјe lako. Zamislite da dođete kući i da vas supruga pita kada će novac јer nemate ni za kiriјu. Dobro јe to što igrači sve muški izdržavaјu i drže se zaјedno u izuzetno dobroј atmosferi. To su dokazali i tako što su pokazali svest o teškoј situaciјi u koјoј јe klub, kao i činjenicom da su se sami dogovorili kome će pripasti koliko novca od ukupne sume koјu budemo imali za njihove zarade.

On je rekao da ne želi da kritikuje, ali da je sada već svaki dan prolazi kao godina.

- Ja znam da ćemo dobiti taj novac, ali kada vam je nešto preko potrebno uvek je bolje da stigne odmah, nego za dan-dva. 

Jedini način da klub ostvari prihode biće prodaja igrača.

- Kada smo dolazili, znali smo šta nas čeka. Drugi su hteli da predstave kako to baš i nije tako, ali sem "Gazproma" i ostalih sponzorskih ugovora,Crvena zvezda nema realan izvor prihoda. Jedini način da preživimo i izbegnemo bankrot jeste prodaja igrača. Mislim da trenutno u timu imamo četvoricu ili petoricu igrača koji uz pravilan rad i pristup mogu da dostignu zavidnu cenu - potvrdio je Stojadinović da će morati da se prodaje na leto.

Ali baš zbog eventualnih odlazaka, tu su pridošlice i mladi igrači koji treba da donesu prihod u budućnosti.

- Njihov odlazak moraćemo da nadomestimo dovođenjem igrača kao što su Garido ili Dauda, pojedinaca za koje nećemo morati da platimo obeštećenje. A da li će njihova plata da bude pet, deset ili 15 hiljada evra nije ni toliko bitno. Zvezda više nema mogućnosti da troši novac na otkupnu cenu, što smanjuje prostor za dovođenje kvalitetnog igrača. Ali to je jedan od razloga zbog kojih sam ja u klubu.

Stojadinović je bio zadovoljan trijumfom svoje ekipe protiv Javora, ali je izrazio nezadovoljstvo nastupom Darka Lazovića, koji je odlično odradio pripreme, ali je potpuno podbacio na prolećnoj premijeri.

- Jako me zabrinjava Lazović. Tokom priprema je bio odličan, protiv Šahtjora je pokazao da je ozbiljan igrač. Fenomenalno je izgledao i onda se desio Javor. On nije bio ni dobar ni loš − bio je neprimetan. Moraću da obavim razgovor sa njim, da vidim u čemu je problem, jer to nije bio on. On je ogroman potencijal i naš "kapitalac", od kojeg možemo da zaradimo četiri-pet miliona evra - zabrinut je Stojadinović.

Garido je zabeležio prvi nastup u zvaničnom meču za "crveno-bele". Po mišljenju Stojadinovića, defanzivni vezista je dobro obavio svoj posao, iako je činjenica da mu nedostaje znatno više udela u napadačkim akcijama.

- Bio nam je potreban igrač takvog tempa i duela. Mislim da sam napravio dobar posao odlukom da ga dovedem. Kažete da se ne pojavljuje dovoljno gore u završnici? Nismo mi Barselona da se svi pojavljuju. U ovakvoj postavi sa Vukanom Savićevićem i Milijašem bio nam je potreban takav igrač.

Abiole Dauda je ima probleme sa kondicijom, pa je imao i srčane probleme, a onda su usledili i problemi oko papira, ali Dauda bi uskoro trebalo da zaigra za crveno-bele.

- Imamo uveravanja iz našeg Saveza da bi u petak ili najkasnije u ponedeljak trebalo da dobijemo sertifikat kako bi on konačno mogao da zaigra za Zvezdu - zaključio je Stojadinović.

Veliki znak pitanja se u poslednje vreme pojavljivao i pored imena Filipa Jankovića. Mladi fudbaler tražio je raskid ugovora sa "crveno-belima" zbog neisplaćenih zarada, a slučaj je trenutno pred Arbitražnom komisijom.

Stojadinović kaže da je Zvezda u međuvremenu isplatila dugove igraču i da očekuje odluku u korist kluba.

- Male su šanse da će Janković dobiti na "arbitraži". Zvezda je uplatila dugove i u slučaju njegovog odlaska, klub će morati da dobije najmanje "trening kompenzaciju", koja je oko 400-500 hiljada evra. Čim je slučaj predat Arbitražnoj komisiji, verovatno postoji ideja da ode bez obeštećenja, ali male su šanse da to dobije - ponovio je Stojadinović.

(Telegraf.rs/ Izvor: Mondo.rs, mozzartsport.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • djole

    28. februar 2013 | 21:27

    Sram te bilo. A sta je sa radnicima koji primaju po 20.000. Njih ti nije zao? Sta njihova zena i deca pitaju kada dodju kuci praznih kesa? Pitas li se kako ti ljudi sa 20.000 zive sedam meseci.Sramota.

  • grobar do koske

    28. februar 2013 | 22:02

    sta kukate sada kada je vama frka romi,a kada DULE kaze da i pored odlicnog prezentovanja SRPSKE kosarke u evropi i u aba ligi PARTIZAN nema sredstava ,odmah pljuvanje po NAJVECEM SRPSKOM BRENDU PARTIZANU !!! PARTIZAN SAMPION !!!

  • G-Man

    28. februar 2013 | 23:05

    Ma povadice se oni. Nek izdaju marakanu za ispasu nekom cobaninu i eto para,a i mleko nece da bude zatrovano i svi srecni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA