SAVANOVIĆ: Srbija očekuje pobede od nas, glupi smo ako ništa nismo naučili

- Svi misle mi smo Srbija i trebalo bi da svakog pobedimo. U Srbiji je ovaj način razmišljanja normalan i mi to moramo da imamo na umu - rekao je srpski reprezentativac

  • 2

Košarkaški reprezentativac Srbije Duško Savanović u intervjuu za evropski sajt FIBA izneo je očekivanja za predstojeći Evrobasket, uz osvrt na kvalifikacije u kojima je ostvaren plasman na takmičenje tek u poslednjem kolu.

- U Srbiji postoji izraz "ući na mala vrata". To smo mi učinili, jedva smo prošli. Sa moje tačke gledišta, bilo je dosta problema, objektivnih i subjektivnih, neki igrači se nisu odazvali pozivu, nebitno iz kojih razloga. Ali, za mene je reprezentacija na prvom mestu, mora da se poštuje. To je najveća stvar u karijeri jednog igrača - rekao je Savanović.

On je naveo i razloge loših igara, zbog kojih se na plasman čekalo do poslednjeg kola, u kom je savladan Izrael u Beogradu.

- Bili smo umorni, nismo mogli da igramo najbolje što znamo. Da budem iskren, potcenili smo protivnike. Ne mislim na Crnu Goru, oni su bili najbolji tim u grupi. No, protiv Estonije i Izraela na strani smo morali da dobijemo. Ukoliko ništa nismo naučili, onda smo glupi. Moramo da izvlačimo pouke iz grešaka. U Sloveniju stižemo iz senke i takva situacija je bolja nego da te se svi plaše - istakao je Savanović.

U grupi sa Srbijom su još tri bivše jugoslovenske republike: Crna Gora, Makedonija i Bosna i Hercegovina.

- Da sam mogao da biram, to ne bi bili ti protivnici. Svi igrači iz zemalja bivše SFRJ su različiti, ali potiču iz iste škole košarke, tako da se dobro poznajemo. Da li će tako biti lakše ili teže, ostaje da se vidi - rekao je Savanović.

On je dodao da je svestan odgovornosti i visokih očekivanja nacije.

- U našoj zemlji košarka je deo kulture, to je način života. Svi žele pobedu ili da budemo blizu vrha. Sada je nova generacija. Moramo da budemo objektivni. Uvek postoji pritisak da se bude najbolji, ali naš selektor je toliko iskusan da uvek pokušava da zadrži pritisak daleko od nas. Svi misle mi smo Srbija i trebalo bi da svakog pobedimo. U Srbiji je ovaj način razmišljanja normalan i mi to moramo da imamo na umu - zaključio je srpski košarkaš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Partizan

    1. mart 2013 | 11:52

    Ne Savanovicu očekujem poraze, a mislim i da ćete mi ispuniti očekivanja

  • mare

    1. mart 2013 | 07:52

    Tako je Savane. Jeste da nemas veze sa kosarkom ali bar si covek.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA