PREDSEDNIK RADNIČKOG: Stvorićemo uslove za CSKA i Barselonu!

Prvi čovek Kragujevčana garantuje da će Kragujevac imati sve uslove za igranje Evrolige. "Nismo mi toliko daleko od Beograda, završen je i put od Batočine do grada."

  • 0

Stroga pravila koja čelnici Evrolige žele da sprovedu u delo mogu ozbiljno da ugroze snove mnogih ekipa. Jedna od njih je i kragujevački Radnički.

Tim iz srca Šumadije u osnovi ima nekoliko problema, infrastrukturnih, ali deluje da je jedan od nepremostivih udaljenost od prvog međunarodnog aerodroma. Istina, činjenica da se razdaljina od aerodroma "Nikola Tesla" do Kragujevca "ne slaže" s Evoroliginim pravilom u 20-30 kilometara, ne sputava čelnike Radničkog da razmišljaju o takmičenjima pod ingerencijom ULEB.

- Kao klub moramo da se prilagodimo pravilima u takmičenjima u kojima još nismo učestvovali - za Telegraf kaže Ivan Grujin, predsednik Kragujevčana i dodaje:

- No, ta pravila nas ne diskvalifikuju, a jasno je da imamo ambicije da igramo u Evrokupu. Što ne i Evroligi. Uostalom, ko ne želi da igra u najjačem takmičenju?

Aerodrom, dvorana, hoteli sa četiri zvezdice... To su objektivne prepreke koje pred vama stoje.

- Nije više Kragujevac toliko udaljen od Beograda. Do nas se stiže za sat vremena. Put je završen i od Batočine do grada. Nadam se da nekoliko kilometara neće biti nepremostiva prepreka. Što se hotela tiče... Kragujevac zadovoljava ovaj kriterijum, a što se dvorane tiče u perspektivi je izgradnja mini-arene sa 10-12 hiljada mesta!

Mini...?

- Da, i to je rezultat napornog rada. Infrastruktura mora da isprati napredak. Ovo nije isključiva zasluga košarke, ali je evidentno da će svi dvoranski sportovi u gradu imati čemu da se raduju. Onda je i napredak moguć. Sa njim raste i grad, koji onda može da aplicira za domaćinstva velikih događaja. Ne samo evropskih...

Dobro, to je plan za budućnost, a hoće li Kragujevac moći da ugosti CSKA, Barselonu, Real već sledeće sezone ukoliko obezbedi evroligaški nastup?

- Da! Odgovorno tvrdim da ćemo stvoriti uslove. Imamo i alternativu, a to nije Beograd - rekao je Grujin, i dodao da je Kragujevac i dalje ozbiljan kandidat za organizaciju fajnal-fora ABA lige.

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA