NBA U EVROPI: Durant i Oklahoma gostuju u Istanbulu, Filadelfija u Bilbau!

Evroliga i NBA nastaviće saradnju gostovanjem Oklahoma sitija Fenerbahče Ulkeru i Filadelfije, koja će nastupiti u Bilbau pred početak naredne sezone

  • 0

Evroliga je objavila da su dogovorena gostovanja NBA ligaša u Evropi pred početak naredne sezone.

Drugu godinu zaredom Fenerbahče Ulker ugostiće NBA tim, ovog puta to će biti Oklahoma siti tander, jedan od glavnih kandidata za titulu u tekućem šampionatu, predvođen Kevinom Durantom i Raselom Vestbrukom, a meč će biti održan 5. oktobra, što je poseban dan za domaćine koji su na taj datum 2002. prvi put igrali protiv nekog tima iz najjače košarkaške lige na svetu i pobedili Boston Seltiks 97:91.

To će biti povratak na mesto uspeha za Duranta koji je sa reprezentacijom SAD u Istanbulu osvojio titulu svetskog prvaka 2010.

Narednog dana, 6. oktobra, Bilbao će dočekati Filadelfiju, koju predvodi Ol star plejmejker Džru Holidej. Filadelfiji će ovo biti četvrti nastup u Evropi.

- Srećni smo zbog naše saradnje predstojećeg prijateljskog meča sa NBA ekipom. Takvi događaji pomažu da Bilbao održi visok košarkaški nivo i za ovaj grad bitno je da bude domaćin ovakvih utakmica, poput Madrida, Barselone, Milana i ostalih evropskih metropola - rekao je Predrag Savović, predsednik španskog kluba.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA