ZVEZDA: Aba da pokaže sporazum sa Evroligom!

"Namera nam je da se lično uverimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ponovo ne bismo došli u vrlo neprijatnu situaciju", poručili su sa Malog Kalemegdana

  • 1

Zbog ogromnog propusta u tumačenju propozicija Evrolige i neusklađenosti propisa ABA lige sa propisima ECA, KK Crvena zvezda se pismom obratio predsedniku ABA lige Radovanu Larbeku sa zahtevom da svim klubovima koji u sezoni 2012/2013. učestvuju u ABA ligi hitno dostavi sporazum koji je između ECA i ABA lige dogovoren 1. marta 2013. godine u Luksemburgu.

Dopis prenosimo u celosti:

- Neusklađenost propozicija ABA lige sa propisima ECA oko prohodnosti klubova iz ABA lige u Evroligu izazvali su veliku pometnju među klubovima i doveli do presedana kakav nije zabeležen u ozbiljnim košarkaškim organizacijama. Došlo se u situaciju da četiri kola pre kraja, odnosno nakon 22 odigrana kola, nismo znali za šta smo se borili.

- U nameri da i ovog puta klubovi ne ostanu u zabludi od Radovana Lorbeka je zatraženo da u najkraćem vremenskom roku svim klubovima dostavi pomenuti sporazum koji je predsednik ABA lige potpisao zajedno sa gospodinom Đordijem Bertomeuom, kako bi na delu mogle da se vide svi detalji tog sporazuma.

-Osnovni razlog ovakvog zahteva je želja da se ne ponovi slična situacija sa pogrešnim tumačenjem propozicija na koje su čelnici KK Crvena zvezda upozoravali još na Skupštini ABA Sidro održanoj 11. septembra 2012. godine u Ljubljani.

-Namera nam je da se lično uverimo u sve ono što u sporazumu piše i sve to uporedimo sa saopštenjem koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Evrolige, kako ponovo ne bismo došli u vrlo neprijatnu situaciju.

-Posle svega što se desilo ne želimo da se bavimo tumačenjem već da direktno imamo uvid u sve činjenice - navodi se u saopštenju Crvene zvezde Telekom.

(Telegraf.rs / kkcrvenazvezda.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA