LIGA EVROPE: Totenhem razbio Inter! Steaua pobedila Čelsi! (FOTO) (VIDEO)

U prvom meču osmine finala Lige Evrope rumunski velikan pobedio "plavce" 1:0 golom Ruseskua iz penala. Londonski "pevci" na svom "Vajt Hart Lejnu" naprosto su razbili nemoćni Inter (3:0) i bukvalno sebi već obezbedili mesto među osam najboljih

  • 0

Kakva će to noć biti u Bukureštu! Slaviće se kao 1986. godine evropska titula, možda i jače. Steaua je pobedila prvaka Evrope i barem do revanša u Londonu može da sanja da će 1:0 (1:0) iz prvog meča biti dovoljno za šokantni plasman u četvrtfinale.

Ako ste mislili da je eliminacija Ajaksa plafon dostignuća budućeg prvaka Rumunije, prevarili ste se. Rumunska "Zvezda" je na noge bacila i favorizovani Čelsi, a na krcatom "Nacionalnom stadionu" pamtiće se da londonski "plavci" nisu bili ni dominantni rival u polju.

Jedanaesterac u 34. minutu odlučio je pobednika, a što se tiče Ostrvljana, možemo samo da zamislimo kako će izgledati medijski doček po povratku u London.

Ako išta može da bude dobro posle ovih 90 minuta u Bukureštu po tim Branislava Ivanovića (odigrao ceo meč) jeste to što je Rafael Benitez verovatno na pedalj od otkaza. To navijači Čelsija žele već mesecima...

Fudbaleri engleskog Njukasla se sa odličnim remijm vraćaju iz ledene Moskve, gde su zadržali 0:0 protiv ruske senzacije Anžija u prvom meču osmine finala Lige Evrope.

Gosti sa Ostrva, koji su posle pet godina dospeli među 16 najboljih u ovom takmičenju, imali su nešto više prilika od domaćina u meču koji je bio dosadnjikav za nekoliko desetina hiljada promrzlih navijača na "Lužnjikiju".

Njukasl je opravdao renome očajne realizatorske ekipe u Evropi, jer je ostao na osam postignutih golova od početka takmičenja, dok je Anži prvi put posle sedam vezanih pobeda kod kuće jedan evropski susret završio drugačijim ishodom.

Lacio je u Rimu čini se overio plasman u četvrtfinale. Po gol u oba poluvremena bili su dovoljni za odličnih 2:0 u Štutgartu, pred revanš u Rimu pred praznim stadionom.

Čini se da je dalje prošao i Fenerbahče, koji je na nezgodnom terenu u Češkoj slavio protiv Plzena 1:0 golom Veba i sada je sve prebacio na svoj teren, gde ni mnogo veći timovi od češkog nisu izvlačili "živu glavu".

U najvećem derbiju osmine finala Totenhem je naprosto razbio Inter u Londonu i savladao ih sa ubedljivih 3:0.

Gosti iz Milana bukvalno su bili nemoćni tokom čitavog meča, sem na momente kada su imali nekoliko dobrih prilika, od kojih je najbolju na meču imao Alvarez u prvom poluvremenu, kada je izašao sam pred Breda Fridela, ali je Amerikanac bio uspešniji.

Seriju golova i najavu sjajnog meča domaćih započeo je ko drugi do novopečeni tata (zezaju ga saigrači za ime ćerke) Geret Bejl već u šestom minutu. Prošlo je tek 18 minuta igre, a na semaforu je već pisalo 2:0, pošto je Sigurdson povećao prednost londonske ekipe.

Inter je, golom na početku drugih 45 minuta igre, dokusrio Jan Vertongen, kada je bio najviši u šesnaestercu posle centaršuta. Totenhem je ostvario najubedljviju pobedu od svih ekipa, i ne možemo reći sa sigurnošću, ali ima najveće moguće šanse da se nađe u četvrtfinalu LE, sem ako Stramaćoni, kao i Benitez za Čelsi, ne naprave neke neverovatne promene i preokrenu rezultate.

Veliki šok doživeo je i bogati Zenit, koji je na gostovanju u Švajcarskoj izgubio od Bazela (2:0), koji iz godine u godinu pravi neverovatne rezultate pobeđujući najjače evropske ekipe.

Doduše, Bazel jeste slomio goste iz Rusije u drugom poluvremenu, u poslednjih 10 minuta utakmice, ali su domaći tokom celog meča ipak bili bolja ekipa, mada je i Zenit imao svoje šanse. Kao i uvek, najopasniji bio je Hulk, ali nije bio realizatorski raspoložen.

Bazel je u prednost doveo Diaz u 83. minutu, a konačan rezultat postavio je iskusni Fraj, koji je iskoristio penal u poslednjem, trećem minutu nadokande, posle crvenog kartona koji je dobio Neto.

Za tim iz Sankt Peterburga ceo meč je odigrao i doskorašnji levi bek OFK Beograda Milan Rodić.

Benfika je takođe opravdala ulogu favorita protiv Bordoa, koji je tokom celog meča imao možda dve ozbiljne prilike, ali su Portugalci uspeli da se zadovolje samo sa minimalnih 1:0.

Jedini gol na meču postigao je Moreno u 21. minutu, kada je jednim šutem "zapalio" loptu sa dvadesetak metara i mreža se zatresla. Kasnije je se ispostavilo da je već tada postavljen konačan rezultat.

Osmina finala - prvi mečevi:

19.00h

Anži - Njukasl 0:0

Plzen - Fenerbahče 0:1 (0:0)

(Vebo 81)

Štutgart - Lacio 0:2 (0:1)

(Ederson 21, Onazi 56)

Steaua - Čelsi 1:0 (1:0)

(Rusesku pen 34)

21.05h

Benfika - Bordo 1:0

(Moreno 21.)

Bazel - Zenit 2:0

(Diaz 83, Fraj 90+3(pen).)

Levante - Rubin 0:0

Totenhem - Inter 3:0

(Bejl 6, Sigurdson 18, Vertongen 53.)

 

(Telegraf.rs / Foto: AP / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA