JANKOVIĆ ZA "TELEGRAF.RS": Na ovo se čekalo 20 godina

- Gde bi mi bio kraj da me povrede nisu presekle kada sam bio na vrhuncu forme. Ali, spreman sam za novi početak - poručuje Janković

  • 3

Srbin je obeležio dan kada je zima okovala terene Serije A. Milan i Juventus zajedno nisu dali nijedan gol, a naš as Boško Janković je dva puta pogodio metu. Praktično sam je oborio Lacio na pleća i obezbedio Đenovi nastavak serije dobrih rezultata.

- Naravno da sam prezadovoljan. I zbog ličnog učinka i zbog timskog uspreha. Lacio je pao u Đenovi posle 20 godina. Toliko dugo je trajalo "prokletstvo"  mog tima u duelima sa Rimljanima. U odličnoj smo formi. Ovo je treći veliki skalp u poslednje vreme. Savladali smo Udineze, Napoli i Lacio identičnim rezultatima 3:2. "Udenuo" se između i poraz od Palerma, ali i tada smo uspeli da postignemo tri gola. Igramo napadački, agresivno i rezultati su vidljivi. Jedino što ne valja je što slabije igramo u gostima i primamo previše golova...

Đenova je na početku sezone bila razočarenje, ali od zimske pauze se sve promenilo.

- Promenili smo i trenera i sada sve funkcioniše mnogo bolje. Paskvale Marino nam je svim našao pozicije koje nam odgovaraju i pobede su došle kao logičan epilog, jer zaista uživamo na terenu. Da ne zaboravim i da pohvalim novajlije Đilardina i Bjondinija koji su prava pojačanja. Pogotovo Đilardino. Sjajno nam je legao u toj igri sa dva špica i odlično sarađuje sa Palasiom. Nije tip fudbalera kao što je nekada bio Milito da je bitno da on da gol, a ekipa može i da bude poražena. Ova dvojica su timski igrači i pored njih i mi iz veznog reda stižemo da ugrozimo gol. Nemamo zvezde, svi radimo za ekipu i to se vidi. Ja igram po desnoj strani u formaciji 4-4-2 i ova uloga mi baš pasuje - ne krije radost Boško Janković.

Mnogi su vas otpisali posle dve teške povrede kolena. Dobili ste i tu bitku i sada opet vidimo pravog Boška Jankovića.

- Ko zna gde bi bio sad da nije bilo tih povreda. Presekle su me kada sam bio na vrhuncu forme, u godinama kada je trebalo da zaigram za neki veći klub. Ali, nisam pohlepan. Spreman sam da se opet izborim za korak napred u karijeri. Bitno mi je da sam sve to pregurao i da opet igram rasterećno. Pre dvadesetak dana sam produžio i ugovor i sada mi je mnogo lakše na terenu. Bilo je malo "natezanja" sa klubom oko tog novog ugovora, jer su i oni bili skeptični posle povreda, ali sve sam ih uverio da su napravili pravu stvar. Posle kiše uvek dođe sunce. Nisam hteo da prihvatim i neke finansijski bolje ponude, jer mi je super u Italiji i Đenovi - ističe Janković

Vaši golovi su i veliki zalog za optimizam navijačima srpske fudbalske reprezentacije. Posle debakla u prošlim kvalifikacijama, mnogi vas vide kao budućeg vođu nove ekipe.

- Neću da se namećem preko medija. Neka moje igre govore u moje ime. Kada stigne poziv, rado ću se odazvati i daću maksimum. Videćemo da li će to biti dovoljno.

Krenulo je i kumu Dušanu Basti. Je li vreme da vas opet vidimo u tandemu u dresu "orlova", kao što ste nekada žarili palili u dresu mlade reprezentacije?

- To su bila prelepa vremena. Voleo bih da se ponove i u "A" selekciji. I on i ja smo svašta pregurali preko glave i nije nam se dalo da ranije zaigramo u reprezentaciji. Na kraju, pokazali smo kakvi smo borci. Sada smo konačno opet spremni i naravno da bi bilo sjajno da se opet udružimo. Volim da igram sa Bastom, odlično se razumemo na terenu i verujem da će i reprezentacija imati koristi od toga - optimista je srpski reprezentativac iz Đenove.

(Telegraf.rs/Aleksandar Gligorić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • JovanStevaaa

    5. februar 2012 | 23:41

    RT @telegrafrs: Boško Janković za Telegraf.rs: Na ovo se čekalo 20 godina http://t.co/YTyd24RU

  • milicin_tviter

    5. februar 2012 | 21:06

    RT @telegrafrs: Boško Janković za Telegraf.rs: Na ovo se čekalo 20 godina http://t.co/YTyd24RU

  • telegrafrs

    5. februar 2012 | 21:02

    Boško Janković za Telegraf.rs: Na ovo se čekalo 20 godina http://t.co/YTyd24RU

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA