SRPSKI DŽORDAN: Đorđe (16) leti po terenu i zakucava preko protivnika! (VIDEO)

- Džordan je jedan jedini. Dobri su i Vins Karter, Dominik Vilikins, Doktor Džej, ali Džordan je najviše leteo - kaže Đorđe Savković, jedan od najperspektivnijih mladih košarkaša u Srbiji

  • 11

Mladi srpski košarkaš Đorđe Savković pravi je atleta. Iako ima samo 16 godina, njegove fizičke predispozicije su takve da bi mogao bez problema da parira i igračima u seniorskom uzrastu.

Visok je samo 194 cm, ali je pravo vreteno. Mršav, eksplozivan, brz i skočan kao malo ko njegovih godina u Srbiji, a zakucavanja su ono po čemu ga prepoznaju.

Igra na poziciji beka i jedan je od najboljih igrača kadetske lige Srbije sa 20,2 poena, pet skokova i 2,2 asistencije u proseku.

Nema veze da li je iz kontranapada ili igre, on zakucava kad god ima priliku. Svoje umeće pokazao je i ekipi Telegrafa, koja se usudila da ga izazove u basketu "dva na dva".

Iako su već basket veterani, a i duplo stariji, reporteri Telegrafa nisu uspeli da pariraju mladom Savkoviću i njegovom kolegi Savoviću u fizičkom duelu, ali su im prodali nekoliko fora.

Ipak, Savković je svaki put zakucao kada je imao priliku.

Pogledajte video:

Posle basketa, gde je demonstrirao silu svog skoka i eksplozivnosti, Savković nam je priredio mali šou sa nekoliko omiljenih zakucavanja iz svog repertaora - o tablu, preko igrača, a zatim nam je ispričao kada je prvi put zakucao:

- Bilo je to na leto između osmog razreda i polaska u srednju školu. Skakao sam, skakao i uspeo jednom rukom da zakucam. Posle toga sam imao povredu, zbog koje sam pauzirao, a posle sam počeo da letim i da zakucavam. Verovatno sam malo i porastao, ali sam radio na jačanju nogu.

Na pitanje ko mu je najomiljeniji igrač i uzor u zakucavanju, Đorđe kaže:

- Džordan je jedan jedini. Dobri su i Vins Karter, Dominik Vilikins, ali mislim da je Džordan bio najbolji, najviše je leteo - kaže Savković, i dodaje da je čuo i za Džulijusa Irvinga alijas Doktora Džeja, koji je zakucavao prvi sa slobodnih bacanja.

- Da, da, gledao sam i njega. Sad je to postalo često da kucaju s bacanja, ali meni nedostaje još malo - priznaje mladi košarkaš.

Za kraj, na pitanje šta više voli, kucanje ili trojku, Đorđe kaže:

- Više volim da zakucam na utakmici nego da šutnem trojku, jer je atraktivnije. Najviše voilim da zakucam kada prođem kroz reket između igrača i poletim i zakucam!

Pogledajte kako to maestralno radi Đorđe:

(D. Stojmenović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milos

    9. mart 2013 | 20:00

    ovo moze da napsie samo neko ko ga nije gledao u igri, kakv crni najveci alnat, tata sredio ovo

  • Andrija

    9. mart 2013 | 19:48

    hahhahahahaa, ulepsaste mi ovaj kisni dan.... XD

  • buducnost

    9. mart 2013 | 20:51

    igrao sam sa Krstovicem (radnicki kragujevac) u mladjim kategorijama Pecke Buducnosti, e njega ste trebali da vidite kako je kucao sa 16 godina!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA