F4 vaterpolo Lige šampiona u Beogradu!

31. maja i 1. juna u Srbiji će igrati vaterpolo krem Evrope. Partizan i Zvezda korak bliže evropskog trona

  • 0

Završni turnir vaterpolo Lige šampiona igraće se u Beogradu, prvi put u istoriji! Poznat je i datum - od 31. maja do 1. juna.

Naš savez nedavno se kandidovao za organizaciju finalnog turnira, koji je prethodnih godina većinom bio održavan u Italiji i uspešno okončao kampanju.

Sastanku u LEN-u su prisustvovali član glavnog tela Evropske federacije vodenih sportova Aleksandar Šoštar i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Marko Stefanović, koji je ocenio da je dobijanje organizacije Fajnal fora Lige šampiona velika stvar za srpski sport.

- Ovo je velika stvar za srpski sport. Dobili smo organizaciju Fajnal fora, a zainteresovan je bio i Istanbul - rekao je Stefanović posle sastanka Biroa LEN-a u Budimpešti.

Stefanović je naglasio da će završnica Lige šampiona biti "velika promocija vaterpola, grada Beograda i Srbije".

- Veoma nam je bitno da se naši klubovi Partizan i Crvena zvezda plasiraju na završno takmičenje koje će biti održano na otvorenom bazenu. Organizator takimičenja je Vaterpolo savez Srbije i kada izaberemo bazen, odlučićemo i koji klub će biti suorganizator - rekao je Stefanović.

Srpski klubovi Partizan i Crvena zvezda takmiče se sa velikim ambicijama. U prvoj rundi nokaut faze, "crveno-beli" u subotu od 17 sati dočekuju mađarski Eger, dok u nedelju "crno-beli" igraju sa Brešom.

Vladimir Vujasinović je odmah po saznanju da će Beograd dočekati evropski vaterpolo krem dao izjavu za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA