ŠIMUNIĆ: Ne vidim zašto ne bismo apaludirali srpskoj himni!

- Svako treba biti ponosan na svoje, bez obzira na nacionalnost i veru. Za mene onaj koji nije ponosan na svoje pradedove nije čovek. Bez obzira da je li Hrvat ili Srbin - rekao je hrvatski štoper

  • 2

Kapiten Dinama i štoper Hrvatske rođen u Australiji Josip Šimunić izjavio je da ne vidi nikakav problem da se na "Maksimiru" 22. marta aplaudira himni Srbije pre početka kvalifikacione utakmice za Mundijal 2014.

U razgovoru za "Jutarnji list", Šimunić je izneo stavove koji definitivno doprinose da cela atmosfera oko "utakmice decenije" splasne bar u smislu nacionalističkih razmera.

- Znate ko je mene lično najviše zeznuo u životu? Moji ljudi, Hrvati! Svaki narod ima dobrih i loših ljudi, šteta što se ovo dogodilo u prošlosti. Čovek mora razumeti sve strane, nažalost, mnogi su izgubili živote, ostali invalidi, samo da bi danas smeli kazati da su - Hrvati! To se nikada ne sme zaboraviti. Tu ne govorim samo o Domovinskom ratu, već i kad zagrebemo dublje u prošlost. Ipak, svako treba biti ponosan na svoje, bez obzira na nacionalnost i veru. Za mene onaj koji nije ponosan na svoje pradedove nije čovek. Bez obzira da li je Hrvat ili Srbin - rekao je Šimunić za "Jutarnji.hr".

Selektor Srbije Siniša Mihajlović ne odustaje od pravila da njegovi igrači aplaudiraju svakoj, pa i hrvatskoj himni, na šta je Šimunić prokomentarisao:

- Ne vidim razloga zašto ne bismo i mi aplaudirali srpskoj himni.

Dok je igrao za Hertu, Šimunić se družio sa Pantelićem i Kačarom, za koje ima reči hvale.

- Bio sam veoma dobar sa Markom Pantelićem i Gojkom Kačarom u Herti, to su sjajni, odlični momci. Imam veoma dobrih srpskih prijatelja u Berlinu, Hamburgu... Ako nekoga zovem prijateljem, on je za mene prijatelj do kraja života.

Povodom zahteva srpske delegacije da ih u svlačionici čeka keks "domaćica", hrvatski štoper je rekao:

- Ja više volim "napolitanke".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Бајкер

    12. mart 2013 | 07:51

    Нормалан човек,свака му част!

  • davor

    23. mart 2013 | 15:24

    naš Joe ....legenda.....101 utakmica za reprezentaciju.To sve govori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA