FSS: Ne brinite, neće biti Tompsona na "Maksimiru"!

- Bilo kakve uvredljive intonacije sigurno se neće puštati jer ovo je meč najvećeg mogućeg rizika, i savezi su pod velikom prismotrom UEFA i FIFA, pa bilo šta što može da pogorša atmosferu HNS neće dozvoliti - rekao je za Telegraf gensek Fudbalskog saveza Srbije

  • 9

Nedelju dana je ostalo do meča između Hrvatske i Srbije, meča koji sa sobom povlači velika pitanja, ali i tenziju koja raste iz dana u dan.

Retko ko sad pominje i nagađa koji bi rezultat mogao da bude, već se više priča o eventualnim provokacijama koje bi mogle da izazovu veće incidente.

Atmosferu je podgrejao izvršni predsednik Fudbalskog saveza Hrvatske Damir Vrbanović sa izjavama da će se "Maksimirom" oriti pesme Marka Perkovića Tompsona!

Međutim, generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Zoran Laković je za naš portal demantovao takve tvrdnje.

- Ja sumnjam u takvu izjavu gospodina Vrbanovića, jer su dva saveza napravila dobru komunikaciju pred ovu utakmicu gde smo rekli da ćemo sve rizike, koji bi doveli do bilo kakvih incidenata, minimizirati, odnosno da ćemo organizaciono i u jednom i u drugom slučaju (Zagreb i Beograd) sprečiti rizike i bilo kakve provokacije - rekao je Laković za naš portal.

Glavni kandidat za novog predsednika FSS-a, ukoliko Tomislav Karadžić zaista podnese ostavku posle utakmice u Novom Sadu, potvrdio je da će dva saveza u narednih nekoliko dana, tokom sledeće nedelje, razgovarati i da će imati sastanke.

U medijima se pojavljuju razne dezinformacije i poluinformacije koje imaju za cilj da dignu ili spuste tenziju pred "maksimirsku groznicu", ali u savezima ne žele da kontaktiraju svakoga i razuvere ih po tom pitanju, jer je to nepotrebno u ovim trenucima, jer UEFA i FIFA stalno motre na Srbiju i Hrvatsku.

- Ja iskreno da vam kažem ne znam ni koje su to pesme, ali bilo kakve uvredljive intonacije sigurno se neće puštati jer ovo je meč najvećeg mogućeg rizika, i savezi su pod velikom prismotrom UEFA i FIFA, pa bilo šta što može da pogorša atmosferu HNS neće dozvoliti.  U svakom slučaju bićemo i tamo, pa ćemo sve dogovoriti - zaključio je Zoran Laković za Telegraf.

(D. Grbović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sunčiac

    14. mart 2013 | 22:07

    Thompsonove pjesme nisu uvredljive za Srbe. Sigurno neće puštati Čavoglave, ali Lijepa li si je prekrasna pjesma koju navijači vole i koja će se sigurno puštati, a koja sa Srbijom nema nikakve veze.

  • Ivana

    14. mart 2013 | 22:21

    Hoće li srpska reprezentacija imati srbijanski grb na dresovima? On je uvredljiv za mnoge žrtve.

  • sashki

    15. mart 2013 | 00:21

    vidiš ivana on može biti samo uvredljiv nekome ko mrzi srbiju i sve što je srpsko i samo zato sto je srpsko. nema ništa uvredljivo u srpskom grbu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA