PONOVO U ZIDU "ALBIONA": Hodžson vratio Ferdinanda u reprezentaciju!

Defanzivac nije igrao za reprezentaciju od juna 2011. godine, a za tu odluku je Hodžson naveo razlog da Junajtedov fubaler ne bi mogao da igra sa Džonom Terijem

  • 0

Dosta se spekulisalo, a potvrda je stigla.

Nakon što je izostavio Rija Ferdinanda iz reprezentacije Engleske pred Evropsko prvenstvo u fudbalu prošle godine u Poljskoj i Ukrajini, što je izazvalo dosta kontroverzi u toj zemlji, selektor "gordog Albiona" Roj Hodžson pozvao je defanzivca Mančester junajteda za kvalifikacione mečeve za Mundijal 2014. protiv San Marina i Crne Gore.

Ferdinand nije igrao za reprezentaciju od juna 2011. godine, a za tu odluku je Hodžson naveo razlog da Junajtedov odbrambeni igrač ne bi mogao da igra sa Džonom Terijem, s kojim je tada bio u sukobu jer je kapiten Čelsija na rasnoj osnovi vređao njegovog brata Antona Ferdinanda.

Teri se u međuvremenu povukao iz reprezentacije.

 

- Igrače kao što je Rio ne zovete samo radi reda nego da poboljšaju kvalitet ekipe - rekao je Hodžson na konferenciji za novinare.

Ferdinand je za Englesku odigrao 81 utakmicu i postigao tri gola.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Ben Foster, Džo Hart, Frejzer Forster.

Odbrana: Lejton Bejns, Geri Kejhili, Ešli Kol, Majkl Douson, Rio Ferdinand, Glen Džonson, Kris Smoling, Kajl Voker.

Sredina terena: Majkl Kerik, Tom Kleverli, Stiven Džerard, Frenk Lampard, Eron Lenon, Džejms Milner, Leon Osman, Skot Parker, Aleks Okslejd-Čembrlen, Teo Volkot, Ešli Jang.

Napad: Džermejn Defo, Vejn Runi, Danijel Staridž, Dani Velbek.

Engleska u nastavku kvalifikacija za Mundijal 2014. godine 22. marta igra protiv San Marina, a četiri dana kasnije protiv Crne Gore.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA