NBA: Dankanov dabl-dabl jači od Novickovog

U sudaru vremešnih veterana koji su predvodili San Antonio i Dalas pobedila je ekipa 36-godišnjeg centra sa 92:91 i tako prekinula seriju Maveriksa od četiri vezane pobede. U drugom meču Portland razbio Njujork sa 105:90

  • 0

U noći između četvrtka i petka na programu su bila samo dva NBA meča, a na parketu su bile tri ekipe koje su među najstarijima u najjačoj košarkaškoj ligi sveta.

Dalas ni u četvrtom ovosezonskom okršaju sa San Antonio spursima nije uspeo da zabeleži pobedu, iako su ovaj put (na kraju) bili možda i najbliži.

U Teksas su Maveriksi stigli posle četiri vezane pobede, ali im Dankan i družina nisu dozvolili da nastave niz 92:91.

San Antonio je vodio tokom čitavog meča, ali su se gosti primakli na samo nekoliko poena sredinom treće deonice pa je bilo neizvesno do kraja. Na samo 2:40 do kraja Spursi su imali velikih osam poena prednosti (92:84), ali je onda usledila još jedna serija Dalasa, koji je na kraju imao i napad za pobedu, ali je Vins Karter promašio trojku.

San Antonio nastavlja da suvereno drži vrh zapadne konferencije sa skorom 50/16, a zanimljivo je da su na svom parketu do sada prepustili protivnicima sa četiri meča, ali su u tom segmentu čak treći u celoj ligi, iza Majamija i Oklahome.

Domaće je predvodio sjajni Tim Dankan sa neverovatnih 28 poena i čak 19 skokova, a "društvo" su mu najviše pravili Geri Nil, koji je sa klupe ubacio 16 poena, i Kavaj Lenard, koji se zaustavio na 12.

S druge strane, u poraženoj ekipi apsolutan je bio Dirk Novicki sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti, a dvocifreni broj poena je ubacilo još pet igrača od kojih je najefikasniji bio Daren Kolison sa 12.

U Portlandu su se sastali Blejzersi i vremešni Njujork niksi, koji su bili oslabljeni za bitnu kariku, Tajsona Čendlera, koji nije mogao da im pomogne zbog povrede, pa su Niksi na kraju izgubili sa 15 poena razlike - 105:90.

Blejzersi su predvođeni najboljim "rukijem" za mesec februar Damijanom Lilardom sjajno odradili posao protiv zbunjenih Niksa, koji su, iako su dobili prvu četvrtinu i imali 48:38 na samo tri minuta pre poluvremena, dozvolili Portlandu da napravi seriju od 13:0 i ode sa prednošću na odmor.

U drugom poluvremnu na krilima Lilarda, koji je najbrži ruki, još od Alena Ajversona iz sezone 1996/1997, koji je stigao do 1.200 poena i 400 asistencija, lagano su držali prednost i na kraju pobedili sa ubedljivih 15 poena razlike.

Uz Lilarda, koji je zabeležio 26 poena i deset asistencija, vrhunski su bili sa dabl-dabl učinkom i Lamarkus Oldridž, sa 22 poena i deset uhvaćenih lopti, i Dž. Dž. Hikson, koji je vezao svoj 36. dabl-dabl sa deset ubačenih poena i čak 16 skokova.

Kod poraženih je usamljen bio Dž. R. Smit, koji je ubacio više od trećine poena svoje ekipe, čak 33, dok je od ostalih bio najuspešniji Martin sa samo 12 poena.

San Antonio - Dalas 92:91

Portland-Njujork 105:90

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA