PREMIJER: Četvrta pobeda Evertona nad Sitijem za titulu Junajteda! (VIDEO)

Golovi Liona Osmana u 32. minutu i Nikice Jelavića u zaustavnom vremenu bili su dovoljni za slavlje domaćih na "Gudison parku", ali je u samom finišu Mančester siti oštećen zbog nedosuđenog penala

  • 0

Everton ima ključ za igru, po svemu sudeći, bivšeg šampiona Engleske.

Četvrti uzastopni put ekipa Mančester sitija napušta "Gudison park" pognute glave, a domaćini su zabeležili vrednu pobedu 2:0 u 30. kolu Premijer lige da zadrže poziciju koja ih vodi u Evropu naredne sezone.

Everton je od početka držao sve konce na svom terenu. Nakon poništenog gola Kevina Miralješa zbog ofsajd pozicije, domaći su nastavili punom parom i postigli prvi gol u 32. minutu preko Leona Osmana, koji se nešto više od 20 metara poslao neodbranjivu loptu.

Pokušavao je Siti da iznađe neko rešenje i da juri izjednačenje u nastavku, ali je posla ipak bilo više za golmana Džoa Harta. Stiven Pijenar je u 61. minutu dobio i drugi žuti karton, ali ni to nije bilo dovoljno gostima da preokrenu rezultat.

U finišu utakmice je sudijskom greškom ugašena, ispostaviće se, poslednja nada da Siti stigne do boda - Tevez je šutnuo, a lopta je Feleinija pogodila u ruku dok je bio u kaznenom prostoru.

Umesto Viktora Aničebea je u 90. minutu ušao hrvatski napadač Nikica Jelavić, kome je bilo potrebno svega tri minuta da postavi konačan rezultat.

Aleksandar Kolarov i Matija Nastasić odigrali su svih 90 minuta.

Rezultate ostalih mečeva 30. kola i tabelu možete pogledati OVDE.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA