LUKA: Zadirkivala su me deca u školi, ali nemam problem s tim ko sam!

- Moj burazer je i ranije išao na utakmice, sad tek ne izbija sa stadiona. Ne znam kako da navijačima objasnim da navijam za Partizan?! To su svi u Radu znali, nema tajni - rekao je vezni igrač Partizana

  • 5

Kvalitet uvek ispliva na površinu što dokazuje i primer Predraga Luke, novog miljenika navijača Partizana. Brzonogi fudbaler je protiv OFK Beograda postigao drugi gol otkako je u januaru stigao iz Rada, a u intervjuu za dnevni list "Alo" rado priča o tome - ko je, šta je, odakle je...

- Rođen sam u Požarevcu pored stadiona, u naselju Burdelj mala. Imam dva brata i sestru, ja sam najmlađi u porodici. Ćale mi je bio odličan fudbaler, igrao je i u drugoj ligi, pa je bilo logično da nastavim njegovim putem. Debitovao sam za Mladi radnik sa 15 godina, usledio je prelazak u Rad... Bilo mi je teško da se naviknem na Beograd jer pre toga nisam izlazio iz Požarevca, ali eto, stigao sam i do Partizana - krenuo je priču Luka i dodao:

- U porodici svi navijamo za crno-bele, svi su presrećni. Ne samo moja kuća, već i cela ulica. Moj burazer je i ranije išao na utakmice, sad tek ne izbija sa stadiona. Ne znam kako da navijačima objasnim da navijam za Partizan?! To su svi u Radu znali, nema tajni  - iskren je Predrag.

Zemlja puna predrasuda i diskriminacija, vređanja, ali se Luka ne obazire na to već samo na svoj talenat i rad.

- Nikada nisam imao problema sa tim ko sam i šta sam, niti me to kojim slučajem vređa. Taman posla. Deca k'o deca, zadirkivala su me još u osnovnoj školi, ali imao sam svoj cilj. Od trenutka kada sam ušao u prvi tim Mladog radnika, trudio sam se da radim sve jače i to se isplatilo. Od 15. godine izdržavam samog sebe, ne mogu da promenim to što sam niti želim - rekao je Luka.

Predrag je i religiozan.

- Dok sam igrao u Mladom radniku, stalno sam nedeljom pre utakmice išao u crkvu. Nosim lančić sa krstom i slavim Svetu Petku. -

Navijači Partizana su ga brzo zavoleli, ali i on njih.

- Oni su mi veliki, veliki motiv. Presrećan sam, ne mogu da verujem da sam doživeo tako nešto. Za tako nešto se živi. Želim javno da im se zahvalim na podršci i radiću na tome da im se na najbolji mogući način odužim - rekao je zaljubljenik u crno-beli dres.

Nije tajna da Luka priželjkuje poziv u reprezentaciju Srbije, za koju veruje da može do pozitivnog rezultata u Hrvatskoj.

- To je san svakog fudbalera, mi živimo za to i radimo na tome da jednog dana obučemo dres reprezentacije. Nadam se da će poziv uskoro stići na moju adresu ako nastavim ovako. Sve ima svoj red. Verujem da smo dobra ekipa i da možemo do bodova u Hrvatskoj, posle čega ćemo u Novom Sadu moći do pobede protiv Škotske - zaključio je Predrag Luka.

(D. G./ Izvor: Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aleksandar

    19. mart 2013 | 00:45

    Luka, ti si odlican fudbaler, ocigledno jako dobar covek i to je najbitnije!

  • PfcBgd

    19. mart 2013 | 08:51

    Samo napred decko!

  • bane

    19. mart 2013 | 03:41

    Luka dobar si igrac i veliko pojacanje partizana,ali zasto krijes da je prelazak u zvezdi bio gotova stvar da je lazovic bio prodat..onda bi reko kako svi znaju da navijas za zvezdu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA