Hrvatska čeka pobednika meča Srbija – Rusija

Danas (18:30 časova) u Splitu srpski tim igra u četvrtfinalu Evropskog prvenstva u futsalu

  • 0

Danas, u 18:30 časova, u splitskoj dvorani „Spaladijum”, Srbija igra protiv Rusije u četvrtfinalu Osmog evropskog prvenstva u futsalu (mali fudbal u sali). Pobednika u polufinalu, 9. februara, u Zagrebačkoj areni čeka duel s Hrvatskom, koja je izbacila Ukrajinu na penale – 1:1 (1:0), 3:1. Junak domaćina je golman Ivo Jukić, koji je odbranio tri penala.

U drugom četvrtfinalnom meču Španija je preslišala Rumuniju sa 8:3. Evropski prvak iščekuje ishod današnjeg susreta vicešampiona Portugalije i Italije u Zagrebu. Meč za treće mesto i finale su u subotu u hrvatskom glavnom gradu.

Uoči duela sa „zbornom komandom” srpski selektor Aca Kovačević je optimista.

– Očekuje nas paklena atmosfera u Splitu. Publika nam sigurno neće biti naklonjena, ali mi ćemo da se koncentrišemo na igru. Rusija ima odličan tim, ali joj neće biti lako da nas pobedi. S njom ne možemo da se poredimo po broju igrača futsala, ali naše dobre igre u prethodnim duelima daju nam pravo da se nadamo uspehu – rekao je Kovačević.

Srbija i Rusija, koja ima tri Brazilca, odigrale su zanimljiv susret u poslednjem kolu u takmičenju po grupama na prethodnom evropskom prvenstvu, pre dve godine u Mađarskoj. Srbija je pobedila sa 4:3, a obe reprezentacije su već bile obezbedile plasman u četvrtfinale. I jednoj i drugoj tu je i preprečen put.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA