LORBEK ODGOVORIO "VEČITIMA": Finalisti F4 ABA u Evroligi!

Predsednik ABA lige rastumačio Zvezdi i Partizanu dogovor s Evroligom i potvrdio ono što se znalo

  • 1

ABA liga poslala je dopis na adrese Crvene zvezde i Partizana u kojem predsenik Radovan Lorbek odgovara na zahtev da protumači dogovor sa Evroligom. Potvrđeno je ono što se već i znalo, a to je da će finalisti F4 u Laktašima imati prolaz u elitu i da Igokea ne ispunjava uslove za B licencu. U saopštenju stoji:

"Poštovani,

U skladu sa zahtevom za zvanično tumačenje ECA-ABA League 2013/14. Euroleague Agreement-a, potpisanog 1. marta u Luksemburgu, koji su zatražili KK Crvena zvezda i KK Partizan, a nakon dodatnih konsultacija sa ECA, obaveštavamo vas sledeće:

S obzirom na to da je potpuno izvesno da će na kraju ligaškog dela takmičenja KK Igokea zauzeti prvu poziciju na tabeli, kao i da njihova prijavljena arena za sezonu 2012/2013. za takmičenje u ABA Ligi ne ispunjava minimalne uslove za sticanje B Licence po Euroleague Bylows, za plasman u Eurolegue primeniće se tačke 3, stav B, aktuelnog sporazuma.

Direktan plasman u Evroligu u sezoni 2013/2014. obezbediće šampion ABA lige (osvajač fajnal for turnira) i finalista fajnal fora, dok će pravo u kvalifikacijama ostvariti onaj poraženi polufinalista F4 turnira koji je bolje plasiran u ligaškom delu takmičenja.

Svi klubovi koji ostvare pravo direktnog igranja ili plasman u kvalifikacije za Evroligu u sezoni 2013/14. će u skladu sa Euroleague Bylows morati da ispune minimalne uslove za B licencu.

Prijavu za izdavanje B licence za igranje u Evroligi za 2013/14. razmatraće ECA koja će nakon uobičajnih provera doneti odluku o njenom izdavanju.

U slučaju da neki od klubova koji je stekao pravo igranja u Evroligi za 2013/14. kroz plasman u ABA ligi ne ispuni minimalne uslove za izdavanje B licence od strane ECA, odluku koji drugi klub će ga zameniti doneće organi ECA u skladu sa Eurolegue Bylows.

Radovan Lorbek

Predsednik ABA"

(Telgraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA