HRVATI: Hvala ti, Miho, reprezentacija ti je kao seljačka zadruga koja se raspala iznutra!

U tekstu na hrvatskom portalu Index.hr postavlja se pitanje da li je srpski selektor loše prikrio ljubav prema rodnoj zemlji Hrvatskoj, pa je Igoru Štimcu, osim rakije i ajvara, poklonio i pobedu

  • 16

Hrvatski portal Index.hr zahvalio se selektoru srprske fudbalske reprezentacije Siniši Mihajloviću na neobičnom sastavu kojim je olakšao pobedu Hrvatske u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Autor na kraju postavlja čak pitanje "da li je sva ta Mihajlovićeva priča s velikosrpstvom i arkanoljupstvom samo maska, kojom je Mihajlović loše prikrio svoju ljubav prema svojoj rodnoj zemlji Hrvatskoj, pa je Štimcu, osim rakije i ajvara, poklonio i pobedu?"

U tekstu se konstatuje  da je "pobeda od dva gola razlike bila najmanje što se od Hrvatske moglo očekivati protiv kombinovane reprezentacije Srbije, koju je takvom napravio autodestruktivni Mihajlović".

SRBIJA SE RASPADA IZNUTRA

- Kada se sa priče oko ove utakmice sastruže, sve ono nefudbalsko i nesportsko, a igračima na terenu (ako se već ne može selektorima na klupama) skine istorijsko breme koje nepotrebno opterećuje njih, koji se većinom nisu ni rodili kada je rat počeo, ima samo jedna istina: Hrvatska je duplo bolja od Srbije, ima bolje igrače, ekipu, selektora, a da ne govorimo o atmosferi oko reprezentacije i posvećenosti navijača nacionalnom timu. Hrvatska nije odigrala dobar meč, ali pobeda je svejedno bila nesumnjiva - piše autor, pa nastavlja:

- Iako utakmica sa Srbijom nikad neće biti "samo fudbalska", ova utakmica nema veze s onom iz 1999, ne samo zbog istorijske distance, nego zato što Mihajlovićeva Srbija nije dostojan suparnik Štimćevoj Hrvatskoj.

Hrvatski portal podsetio je posetioce i na tvrdnje koje su izneli po objavljivanju žreba.

- "Nikad ne treba podceniti mogućnost da se Srbi raspadnu iznutra", napisali smo pre skoro dve godine u analizi žreba grupe za SP, a na osnovu onoga što su Srbi pokazali na dva poslednja Mondijala, kao i kvalifikacijama za EP i što su konačno potvrdili i sada, gde su i pre ove utakmice, posle manje od pola puta u kvalifikacijama, ostali sa samo teoretskom šansom za prolazak dalje.

REPREZENTACIJA KAO SELJAČKA ZADRUGA

Pa nastavak:

"Tačnim se pokazalo i predviđanje koje smo izneli nakon samog starta kvalifikacija, kako će se Srbija boriti za treće mesto u grupi.

Tomislav Ivković, golman koji je preko zagrebačkog i vinkovačkog Dinama stigao do Zvezde, iskreno i tačno rekao je kako ga Mihajlovićeva Srbija podseća na seljačku zadrugu, A Mihajlović mu je odgovorio da je "neinteligentan".

Inteligentnim se svakako nisu pokazali njegovi brojni potezi na utakmici protiv Hrvatske: Jalovi i golobradi napad 'ojačao' je davanjem prilike povređenom Marku Ščepoviću. Na terenu gde je njegov otac Slađan (u dresu Partizana) redovno kažnjavao Dinamo, ovaj nezalečeni mladić proveo je osam minuta.

Alen Stevanović, još jedan Mihajlovićev biser: Igraču koji ne igra u Torinu i podseća na rekreativca, namenjen je delikatan zadatak zaustavljanja Srne. Radovanović na centru bio je još jedan upitnik, a šta tek reći o ostavljanju Dušana Tadića na klupi, iako je jedini koji zna da postigne gol u srpskoj ekipi i ove sezone za Tvente igra u životnoj formi.

(Telegraf.rs / Izvor: Index.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBA

    23. mart 2013 | 13:17

    NARAVNO DA JE PRODAO MEC TAKO MLAKO I POKLON GOLOVI NISU SLUCAJNI.

  • menadzer

    23. mart 2013 | 13:32

    Isterati go*no menadzersko neka ide da uci svoju decu da pricaju Srpski, a ne da istera pola reprezentacije napolje! Go*no mrs iz reprezentacije i posle stimca ga komotno zameniti na njegovom mestu. Kao hoce da iznenadi stimca postavim, PA IZNENADIO SI GA ALI PRIJATNO govedo polutansko.

  • vukašin

    23. mart 2013 | 15:08

    Hrvati nemate šta da brinete dok je Mihajlovića i Karadžića. Dok su ova dva idiota tu mirni ste.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA