DA LI SMO NAJGORI? Dok Srbija pati zbog poraza, Crna Gora, BiH i Hrvatska na putu za SP!

Kada se pogledaju reprezentacije nastale raspadom SFRJ, sigurno je da smo najviše podbacili, a sasvim je moguće i da smo trenutno najslabiji

  • 13

Dok se ljubitelji fudbala u Srbiji oporavljaju posle još jednog razočaranja koje im je priredila reprezentacija žalosnim izdanjem i porazom protiv Hrvatske, susedi sa puno entuzijazma očekuju predstojeće mečeve kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Brazilu.

Tu ne mislimo samo na Hrvate, koji se osokoljeni "istorijskom" pobedom protiv Srbije spremaju da uzmu meru Velšanima i održe korak sa Belgijom na vrhu A grupe, već i na Crnogorce, koji vode u Grupi H.

Malena Crna Gora sve je iznenadila i trenutno je na čelu ispred velikog favorita Engleske i mnogoljudnih Ukrajinaca i Poljaka. Đetići u pet utakmica ne znaju za poraz i ako smognu snage da pobede Engleze u Podgorici, biće vrlo blizu direktnog plasmana na SP. U kvalifikacijama za Euro 2012. Crnogorci su već pokazali da umeju da se nose sa Engleskom, odigravši dvaput nerešeno, ali tada su morali da se zadovolje drugim mestom u grupi, da bi ih kasnije u baražu eliminisala Republika Irska.

Identičan bilans poput Crne Gore ostvarila je i Bosna i Hercegovina u dosadašnjim mečevima, četiri pobede i jedan remi. Džeko i drugovi vode u G grupi, a u danu našeg bolnog poraza od Hrvatske oni su ostvarili možda i ključnu pobedu nad Grčkom (3:1) nad kojom sada imaju tri boda prednosti, a kvalifikacije će nastaviti u junu.

Dakle, tri reprezentacije nastale iz bivše Jugoslavije imaju lepe izglede da se nađu na Svetskom prvenstvu, Crnogorcima i Bosancima to bi bio prvi put da su na nekoj vrhunskoj smotri, u šta računamo i evropska prvenstva, dok smo mi na polovini puta praktično izgubili sve šanse.

Potpuno je legitimno postaviti pitanje da li je Srbija u ovom trenutku stvarno najlošija reprezentacija nastala raspadom SFRJ. Od Makedonaca smo poraženi u Skoplju, mada pošto u utorak igraju sa Belgijom, a mi dočekujemo Škotsku, realno je da ćemo posle šestog kola imati koji bod više.

Slovenci su ovog puta potpuno podbacili, u pet mečeva Grupe E pobedili su jedino Kipar i zabeležili četiri poraza, tako da su osvojili bod manje od "orlova", a naredni meč i oni igraju u junu. Međutim, kad se setimo da su već dvaput bili fatalni po nas u kvalifikacijama i da ih nikad nismo pobedili teško bi bilo naći u ovom trenutku argumente da smo i od njih bolji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jaaa

    25. mart 2013 | 22:10

    Pa vidite li da nije problem do klubova,nisu nista bolji klubovi ni u Hrvatsku,BIH i Crnu Goru. Problem je do fudbalskog saveza!

  • Deks

    25. mart 2013 | 20:46

    Dok takvi ljudi vode FSS, JESMO! Talenata i mogucnosti imamo vise nego dovoljno, ali nesposobne "strucnjake" unutar saveza, i veoma los skauting u diaspori...!!!

  • Neša

    25. mart 2013 | 22:54

    Pod hitno jedan "5. oktobar" u FSS!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA