Uhapšeni navijači Korintijansa taoci u Boliviji?

Predsednik Komiteta brazilskog senata za međunarodne odnose smatra da navijači koji su optuženi za ubistvo 14-godišnjeg simpatizera San Hozea na meču Kopa libertadores služe kao "žrtveni jarac" zbog azila koji je Brazil dao bolivijskom opozicionaru Rođeru Pintu Molini

  • 0

U Brazilu su zabrinutu za živote svojih 12 sugrađana koji se od 20. februara nalaze u bolivijskom zatvoru zbog sumnje da su odgovorni za smrt 14-godišnjeg navijača San Hozea Kevina Beltrana na utakmici Kopa Libertadores protiv Korintijansa.

Beltran je poginuo od rakete koju su ispalili navijači Korintijansa proslavljajući gol Paola Gerera, a jedan dečak od 17 godina po povratku u Brazil priznao je da je on ispalio raketu.

Bolivijski sud pre dve nedeljne odbio je da pusti na slobodu brazilske navijače, od kojih dvojicu tereti za ubistvo a desetoricu za saučesništvo. Rikardo Ferako, predsednik Komiteta brazilskog senata za međunarodne odnose, obišao je uhapšene i izjavio da je zabrinut za njihovu sudbinu.

- Strahujem za živote tih Brazilaca. Vratio sam se ubeđen da su oni tamo praktično taoci - rekao je Ferako, koji smatra da uhapšeni navijači služe bolivijskim vlastima kao "žrtveni jarac" u znak odmazde zbog  azila odobrenog bolivijskom opozicionom senatoru Rođeru Pintu Molini, koji je od maja prošle godine u brazilskoj ambasadi u La Pazu.

Ukoliko se dokaže da su uhapšeni navijači odgovorni za smrt dečaka, čekaju ih kazne od pet do 20 godina zatvora. Navijači Korintijansa demonstrirali su u Sao Paulu za oslobađanje svojih drugova iz bolivijskog zatvora, mada do većih protesta nije došlo.

Fudbalska konfederacija Južne Amerike prvobitno je kaznila Korintijans da u 60 dana igra bez publike kao domaćin u Kopa Libertadores, ali je nedavno smanjila kaznu na jedan meč, koji je već odigran.

Takođe, fudbalske reprezentacija Brazila trebalo bi da 6. aprila gostuje u Santa Kruzu u Boliviji u prijateljskom meču, a prihod s utakmice trebalo bi da bude uplaćen porodici poginulog Kevina Beltrana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA