VIDIĆ: Još sam gladan trofeja i željan FA Kupa!

Kapitenu Mančester junajteda, i pored velikih uspeha od dolaska na "Old Traford", pehar FA Kupa konstantno izmiče

  • 3

Nemanja Vidić, kapiten Mančester junajteda, od kada je došao na "Old Traford" osvojio je pregršt trofeja, Ligu šampiona, četiri titule prvaka Premijer lige, Svetsko prvenstvo za klubove, tri Liga kupa, ali nešto nedostaje - FA Kup.

U svojoj prvoj celoj sezoni u Mančesteru, Vidić je sa Junajtedom došao do finala FA Kupa 2007. godine, kada je njegov tim poražen od Čelsija golom Drogbe. Takođe, u kasnijim nastupima usledile su eliminacije od  Evertona i Mančester sitija u polufinalu.

Pošto je titula Premijer lige praktično u džepu, sa ogromnom prednošću koju "đavoli" imaju ispred rivala, srpski internacionalac usmerio je pažnju na ponovljeni meč četvrtfinala FA Kupa protiv Čelsija u Londonu u ponedeljak. Podsetimo, Junajted je u prvom meču vodio 2:0, da bi se sve završilo 2:2.

- Moj cilj pred svaku sezone je osvajanje trofeja. Želite da igrate velike utakmice i da, kada se sezona završi i odete kući, imate da vidite šta ste osvojili. To je ono što me uvek vuče napred - izjavio je Vidić.

Iako su kup takmičenja svugde pala u drugi plan, Vidić ocenjuje da ona imaju jedinstvenu privlačnost.

- Poslednjih nekoliko godina polufinala i finala u Engleskoj vrlo su zanimljiva, jer su tu Čelsi, Mančester junajted, Mančester siti, Arsenal, a to su timovi koje ljudi uvek vole da gledaju, naročito onda kada se bore za trofeje - ocenio je kapiten Junajteda, koji bi, ako prođe sa ekipom u narednu rundu, želeo što lakšeg protivnika, ali već je određeno žrebom da to bude gradski rival Siti.

- Više bih voleo polufinale sa Blekpulom. Želim da osvojim trofej. To je mnogo bitnije od toga s kim igramo. Očigledno je Siti u polufinalu, ali da mi prvo prođemo Čelsi - rekao je Vidić, uz primedbu da trofeji nisu dokaz da se vratio u vrhunsku formu.

- Pehar nije pokazatelj toga da sam se vratio na staro. Mnogo se trudim i pokušavam da dođem u formu u kojoj sam bio pre povrede. Navijači mogu da ocene da li sam u tome uspeo - zaključio je Vidić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vukašin

    31. mart 2013 | 17:41

    Najbolji centarhalf na svetu koji ima tragičnu reprezentativnu karjeru , koja će ga progoniti ceo život , samo toga još nije svestan- ima još vremena da to ispravi.

  • Dr. Srbin

    31. mart 2013 | 20:16

    Smrad neće da igra za svoju domovinu! ? E pa ni on mene ne interesuje.

  • DabaLV

    31. mart 2013 | 16:57

    Vida ti si Kralj evropske odbrane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA