Šumaher najbrži drugog dana na Herezu!

Još jedan bivši šampion trijumfovao je drugog dana test-treniga na stazi Herez, a Kimi Raikonen sleteo je sa staze, ali je uspeo da ostvari četvrto najbrže vreme.

  • 0

Drugog  jutra na stazi Herez u okviru probnih vožnji pred početak nove sezone Formule 1, najbrži je bio još jedan bivši šampion. Mihael Šumaher u Mercedesu ostvario je najbrže vreme od jednog minuta, 18 sekundi i 561 stotih, dok mu je za vratom bio vozač Red Bula Mark Veber.

Australijanac je prvi nametnuo tempo, i pošto su sve oči bile uprte u njegov bolid RB8 kojim bi trebalo da se odbrani konstruktorska titula, Šumaher se potrudio da skrene pažnju na sebe serijom najbržih krugova.

Nemac je danas seo u Mercedesov bolid, pošto ga je juče isprobao klupski kolega Niko Rozberg. Tri najbrža kruga doneli su Šumaheru vreme 1:18.622, da bi ga u sledećem smanjio na 1:18.561. To je sedmostrukom svetskom šampionu bilo dovoljno da završi trening kao najbolji, dok Veber nije uspeo da poboljša svoje ranije vreme i završio je kao drugi, sa više od polovine sekunde zaostatka.

Danijel Rikardo bio je još jedan vozač koji je trku završio ispod 1:20 i tako zaradio treće mesto, a jučerašnji pobednik Kimi Raikonen je izleteo je sa staze na šljunak, i tom prilikom oštetio bolid na ivičnjake. To ga je sprečilo da se ponovo vrati u trku, ali je ipak ostvario rezultat za četvrto mesto.

Rezervni vozač Fors Indije Džuls Bijanki kompletirao je 46 krugova pre nego što je štafetu predao klupskom kolegi Polu di Resti za petu poziciju drugog dana treninga na Herezu.

Dženson Baton zauzeo je šesto mesto u Meklarenovom MP4-27, što je bilo više od dve sekunde lošije od prvog Šumahera.

Felipe Masa je tek tri desetinke bio sporiji u Ferariju, a tim je i danas odlučio da se pozabavi specifikacijama bolida, obraćajući pažnju najviše na aerodinamiku i podešavanja nego na postizanje neverovatno brzih krugova.

Pastor Maldonado je više uživao u Vilijamsu, jer je danas vozio 61 krug (juče 25) i zauzeo osmo mesto.

U Zauber je sada seo Serhio Perez umesto Japanca Kamuija Kobajašija i bio deveti, a Katerhamov Finac Heiki Kovalainen bio je deseti. On je sa popravljenom osovinom vozio čak 78 krugova, što je više od bilo kog vozača.

Pedro de la Rosa ponovo je na začelju u HRT-ovom prošlogodišnjem bolidu.

 

Plasman drugog dana test-treninga u Španiji:

1. Mihel Šumaher (Mercedes) 1m18.561s - 53 kruga

2. Mark Veber (Red Bul) + 0.623 - 58 krugova

3. Danijel Rikardo (Toro Roso) + 1.026 - 41 krug

4. Džuls Bijanki (Fors Indija) + 1.660 - 46 krugova

5. Kimi Raikonen (Lotus) + 1.678  - 26 krugova

6. Dženson Baton (Meklaren) + 2.127 - 25 krugova

7. Felipe Masa (Ferari) + 2.499 - 38 krugova

8. Pastor Maldonado (Vilijams) + 2.636 - 61 krug

9. Serhio Perez (Zauber) + 2.728 - 35 krugova

10. Heiki Kovalainen (Katerham) + 2.957 - 78 krugova

11. Pedro de la Rosa (HRT) + 4.907 23 - kruga

(Telegraf.rs/foto: mercedes-amg-f1.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA