POČAST LEGENDI: Lejkersi povlače dres Šakila O'Nila (FOTO)

Pred predstojeći meč sa Dalasom biće održana svečanost podizanja banera sa dresom sjajnog centra, pa broj 34 neće nositi više nijedan košarkaš Lejkersa

  • 0

Legendarni košarkaš Šakil O'Nil doživeo je čast da Lejkersi povuku iz upotrebe njegov dres sa brojem 34. Nekadašnji sjajni centar tako će se pridružiti velikanima koji su nastupali za trofejni tim iz Los Anđelesa (16 titula u NBA), Karimu Abdul Džabaru (33), Irvinu Džonsonu Medžiku (32), Viltu Čemberlenu (13), Džeriju Vestu (44), Eldžinu Bejloru (22), Gejlu Gudriču (25), Džamalu Vilkisu (52) i Džejmsu Vortiju (42).

Svečanost podizanja banera sa Šakilovim dresom biće održana pred meč sa Dalasom, rivalom za plasman u plej-of u sezoni u kojoj se ni jedni ni drugi nisu proslavili.

O'Nil je nastupao za Lejkerse od 1996. do 2004. posle dolaska iz Orlanda u kojem je proveo prve četiri sezone i osvojio je tri uzastopne titule šampiona (2000-2002) sa ekipom u kojoj je druga zvezda bio Kobe Brajant, a trener Fil Džekson. Po odlasku iz Lejkersa nastupao je nepune četiri sezone za Majami sa kojim je bio prvak 2006. godine.

Kao već isluženi veteran O'Nil nosio je dres Feniksa, Klivlenda i Bostona, da bi se povukao u junu 2011. Pokušavao je i sa muzičkom i filmskom karijerom, ali tu nije dosegao ni približne visine kao u košarci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA