MONTEREJ: Srpska lepotica Jovana preokretom slavila protiv Duševine

Trenutno 326. teniserka sveta je sa samo 19 godina izborila glavni žreb na jednom WTA turniru i odmah na početku bila bolja od Ruskinje Vere Duševine, iako je izgubila prvi set - 4:6, 7:6(4), 7:6(2)

  • 1

Jovana Jakšić je nova srpska mlada teniska nada koja bi mogla da dosegne i najviše stepenice WTA liste.

Mlađana Jakšićeva je, pošto smo pisali o njoj, na svom prvom WTA turniru u prvom kolu savladala 172. igračicu sveta, koja je bila mnogo veći favorit od nje. Vera Duševina pala je posle preokreta (2:1), pošto je Srpkinja prvi set izgubila rezultatom 6:4. Naredna dva je uspela da dobije u tajbrejkovima u kojima je Ruskinji dozvolila samo 6 poena.

Devojka, koja ima samo 19 godina, i važi za jednu od najlepših mladih teniserki, trenirala je u beogradskom “Gemaksu” i tada je primećeno da ima dosta potencijala. Do sada je promenila mnogo trenera, a od početka ima svesrdnu podršku majke koja je prati.

U narednom kolu igraće protiv pobednice iz meča Marija Kirilenko - Simena Ermoso.

Na turniru učestvuje i najbolja srpska teniserka Ana Ivanović, koja svoj meč igra u 3 sata ujutru po srednjeevropskom vremenu protiv još jedne Ruskinje Marte Sirotkine.

Nagradni fond turnira iznosi 235.000 dolara.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA