Kraj sezone za Tonija Krosa! Bufon penzioner

Vezista Bavaraca će biti odsutan između šest i osam nedelja. Franc Bekenbauer je italijanskog golmana nazvao penzionerom jer je očajno intervenisao prilikom gola koji je Alaba postigao "sa 120 metara"

  • 1

Bajern Minhen će do kraja sezone igrati bez fudbalera sredine terena Tonija Krosa koji je povredio prepone u pobedi protiv Juventusa, u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.

Kros je morao da napusti teren posle svega 13 minuta utakmice koju je Bajern dobio sa 2:0.

Timski lekar Hans Vilhelm Miler Volfart rekao je da će vezista biti odsutan između šest i osam nedelja, što znači do kraja sezone.

- To je veliko razočarenje za njega, kao i za sve nas. Mnogo toga će biti odlučeno u naredna dva meseca - rekao je trener Bajerna Jup Hejnkes.

Bavarski klub, koji je lider na tabeli sa 20 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Dortmund, već u subotu bi mogao da osigura titulu prvaka Nemačke ukoliko pobedi frankfurtski Ajntraht.

Jedan od tragičara italijanskog tima u porazu je bio najiskusniji Đijanluiđi Bufon, koji je katastrofalno intervenisao kada je dozvolio Davidu Alabi da ga savlada posle samo 25 sekundi i sa skoro 30 metara.

- Kako je bio postavljen? Izgledao je kao penzioner. Alaba je šutnuo sa 120 metara. Ne želim da ga uznemiravam, ali trebalo je taj udarac da zaustavi. Možda nije očekivao da će šutirati sa te razdaljine - rekao je Franc Bekenbauer za nemačke medije.

Legendarni nemački fudbaler smatra da je Bajern trebalo da zabeleži ubedljiviju pobedu.

- Bajern je bio fokusiran od prvog do poslednjeg minuta i Juventus jedva da je uputio šut ka golu. Ovo je tesan rezultat, trebalo je da pobedimo sa tri ili četiri gola razlike - dodao je Bekenbauer.

Revanš utakmica četvrtfinala Lige šampiona između Juventusa i Bajerna igra se 10. aprila.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • blabla

    4. april 2013 | 11:05

    Ta lopta je u go usla cistom srecim. Na usporenom snimku se vidi da igrac Juv. kaci frhom kopacke loptu, koja umesto da ide od noge dobija jos jacu rotaciju na desnu i vara Bufona. Go je cista sreca!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA