Amerikanka pevala Bože pravde i poslala poljupce Srbiji! (VIDEO)

Himnu Srbije pred teniski meč dve reprezentacije izvela je rođena Amerikanka, koja za Telegraf kaže da je reči naučila sa zadovoljstvom

  • 6

Tradicija koja decenijama traje u Americi je da se pre svake utakmice u bilo kom sportu peva himna. Ona, naravno, nije bila narušena ni na otvaranju četvrtfinala Dejvis kupa. U Bojsiju je oko 7.000 gledalaca imalo priliku da uživo čuje i himnu "Bože pravde", koju je otpevala jedna rođena Amerikanka.

- Pitali su me, pošto znaju da i moj suprug peva, a, eto, otkriću vam tajnu, on će u subotu pevati srpsku himnu. Pristala sam bez razmišljanja - kaže za Telegraf simpatična i uvek nasmejana Mišel Detvajler.

Srpska zajednica u Bojsiju broji oko 1.000 do 1.200 ljudi i u gradu postoje dva kulturno umetnička društva koja neguju tradicije krajeva iz kojih su došli. Zbog toga nas je, iskreno, začudilo što je Amerikanka pevala. Ona je to odradila sasvim "korektno" i priznaje da nijednog trenutka nije pevala "zbog biznisa".

- Prihvatila sam pošto obožavam da pevam na različitim jezicima sveta, a i bila je ogromna čast.

Mišel priznaje da u početku nije imala predstavu o čemu peva, ali je veoma brzo shvatila...

- Moj suprug je često pevao na ruskom i razumeo je pojedine reči. Onda smo zajedno, uz asistenciju raznih programa za prevođenje shvatili suštinu. Moram da priznam da nije bilo lako... Rečnik i način pevanja su zahtevni, ali sam sa zadovoljstvom naučila. Znam sada da se u himni spominje Bog i da se on traži za pomoć... Zbog toga mi znači još više.

Ipak, najupečatljiviji trenutak je bio kada se po završetku pevanja okrenula ka našim reprezentativcima i poslala im poljubac!

- (smeh) Nadam se da mi suprug neće zameriti, ali je to bila spontana reakcija, pošto sam se pre izlaska na teren osećala veoma nervozno. Dugo nisam takva bila.

Kome je poljubac bio namenjen?

- Ne, nije bio, ako na to mislite, namenjen Novaku Đokoviću! Poslala sam ga celom timu Srbije, a, evo, sada dodajem, i narodu Srbije - rekla je simpatična Mišel.

Pogledajte atmosferu među srpskim i američkim navijačima kakva je vladala ispred "Tako Bel" arene uoči početka meča.

(Dejan Ješić, Izveštač Telegrafa iz Bojsija/sponzor puta: www.aerogaga.com)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA