Hemofarm se vraća kući!

Vrščani se u Srbiju vraćaju preko sigurnije varijante Crne Gore, a igrači Širokog ipak ne putuju sa njima.

  • 0

Kako je put Mostar- Široki brijeg i dalje neprohodan za autobuse, jutros oko sedam časova košarkaši Hemofarma su se automobilima iz Širokog brijega vratili u Mostar, u kom ih je čekao njihov autobus. Oko 8.30 sati krenuli su do Dubrovnika, odakle će preko Herceg Novog, Podgorice, Bijelog Polja, Kragujevca i Smedereva konačno stići u Vršac.

"Večernje novosti" javljaju da se očekuje se da bi košarkaši u Vršcu trebalo da budu do ponoći.

Uprava kluba se u povratku odlučila za maršutu preko Crne Gore.

- Odlučio sam se na ovu varijantu, jer prema prognozama koje smo dobili, u okolini Zadra i Gorskog Kotora i dalje ima puno snega, a maslenički most je zatvoren zbog bure. Na putu kojim smo krenuli, kažu da nema snega do Podgorice, a od Podgorice su očišćene obe trake do Bijelog Polja. U Srbiji je, takođe, put prohodan. Ovako ćemo skratiti 250 kilometara i, nadam se, večeras stići kući. Čak i da u Crnoj Gori bude nekakvih problema, imam mnogo mogućnosti da nam neko pomogne – rekao je za "Večernje novosti" direktor kluba Dušan Božović.

U planu je bilo da Vrščani krenu u Srbiju zajedno sa košarkašima Širokog, koji u petak igraju utakmicu protiv Partizana u Beogradu.

- Igrači Širokog nisu sa nama. Oni su odlučili da idu na drugu stranu, pa su se jutros automobilima odvezli do Imotskog. Tu će preći u autobus i preko Hrvatske se uputiti ka Beogradu. Još jednom se zahvaljujemo upravi Širokog na izuzetnom gostoprimstvu, bili su nam na usluzi sve vreme i obezbedili nam uslove da nesmetano radimo, kao da smo u Vršcu. Posebno se zahvaljujemo direktoru kluba Predragu Mikuliću Pegi, koji je sve vreme bio sa nama– dodaje Božović.

Igrači Hemofarma krenuli su na utakmicu u Široki prošlog petka rano ujutru, ali su bili zavejani na putu između Jablanice i Mostara 24 sata. Na odredište su stigli tek u nedelju uveče, u ponedeljak izgubili utakmicu (65:72), i do danas su normalno trenirali.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA