Izgubljeni šampionski NBA pehar Vizardsa nađen u ormanu pokojnika!

Posle nekoliko godina jedini šampionski pehar ekipe iz Vašingtona pronađen kako rđa u ormanu penzionisanog službenika kluba, koji je nedavno preminuo

  • 1

Vašington Vizardsi zlatno vreme imali su tokom sedamdesetih godina prošlog veka, retko ulaze u plej-of, poslednji put 2008, a i kad uđu, obično ispadnu u prvoj rundi. Od izgubljenog NBA finala protiv Sietl Supersoniksa 1979. do danas samo dvaput košarkaši kluba iz američke prestonice prošli su prvu rundu doigravanja.

Međutim, Vizardsi imaju i jedan pehar namenjen pobedniku NBA lige osvojen 1978. godine, dok su se još zvali Buletsi. Tada su sa 4:3 u finalu savladali već pomenute Sonikse, pobedom od 105:99 u majstorici u Sijetlu.

Trofeji se ne osvajaju lako. Zna to i sadašnji vlasnik Vizardsa Ted Leonsis koji je upravo zbog toga, kada je kupio klub, hteo da se u holu izloži šampionski pehar. Tražio je od službenika da mu donesu trofej, međutim, pojavio se paradoksalni problem: niko od njih nije znao gde se on nalazi (?!).

I od tada se tragalo za ovim prestižnim peharom koji je nedavno pronađen u ormaru mrtvog čoveka!

Međutim, bolje ikad nego nikad. Trofej je pronađen sasvim slučajno. Naime, prema informacijama do kojih je došao "Vašington post", "neko je pozvao nekoga" i rekao da je pronašao nešto zanimljivo u ormaru penzionisanog Smokija Bouvija, glavnog inženjera Vizardsa, koji je radio za klub u posednjih nekoliko decenija, i koji je preminuo pre nekoliko dana.

Ispostavilo se da je čistačica zgrade u Bouvijevom stanu, negde na dnu njegovog ormara, pronašla zarđao trofej Larija O'Brajana.

- Doneli su trofej u klub. Bio je sav crn i korodirao. Nije bio blistav. Moja supruga je prijateljica jedne juvilirnice. Zamolila je vlasnika da nam ovo očisti. Kazao sam joj: "Pogledaj, na ovo čudo trošimo milione dolara pokušavajući tokom čitavog života da osvojimo ovaj pehar. I onda on završi na dnu ormara nekog čoveka. Možeš li da središ to?" Tri meseca su radili na svemu tome, ali se vratio u savršenom stanju - objasnio je Leonsis.

Pehar je odmah nakon toga izložen u Verizon Centru, kako bi posetioci mogli da ga vide.

(Telegraf.rs/Izvor: Nbaserbia.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Samir

    9. april 2013 | 09:58

    CUVAO SVOJU SVETINJU. SVAKA CAST! POCIVAJ U MIRU STARINO.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA