VERMEZOVIĆ NIJE NAJGORI: Može da postane!

Tenutni niz Partizana od tri meča bez pobede nije najgori u poslednjih nekolko godina, Miodrag Ješić zabeležio je seriju od pet mečeva bez trijumfa, Miroslav Đukić četiri poraza zaredom

  • 1

Neočekivana serija Partizana od tri meča bez pobede napravila je srpski šampionat zanimljivijim, Crvena zvezda prišla je večitom rivalu na četiri boda osam kola pre kraja, a donedavno je razlika iznosila čak 11 bodova i izgledalo je da je sve rešeno.

Kiksevi "crno-belih" neminovno su pokrenuli nagađanja o mogućoj smeni trenera Vladimira Vermezovića, mada kad se pogleda rad njegovih prethodnika u srpskom šampionatu od razlaza sa Crnom Gorom 2006, nekoliko stručnjaka beležilo je lošije nizove od aktuelnog trenera Partizana.

Najduže bez pobede na klupi Partizana bio je Miodrag Ješić u sezoni 2006/07, čak pet utakmica. Ješić je u 5. kolu poražen od Vojvodine u Novom Sadu sa 0:1, potom je identičnim rezultatom poražen od OFK Beorada u Humskoj, i od Mladosti u Apatinu. Usledio je remi bez golova sa Crvenom zvezdom u Humskoj, pa 2:2 u Smederevu. Najšokantniji podatak je da u ovoj seriji Partizan u četiri uzastopna meča nije postigao gol.

Ješić je otišao u januaru, a nasledio ga je Miroslav Đukić, koji je doneo posle dosta vremena pobedu nad večitim rivalom i to na "Marakani" sa 4:2, da bi u završnoj fazi prvenstva naređao čak četiri poraza zaredom: u Kuli od Hajduka 0:2, na svom terenu protiv Zvezde 1:2, na gostovanju Bežaniji 1:2 i u Novom Sadu protiv Vojvodine 0:2. Uz dve tako loše serije nije nikakvo čudo što je prvak 2006/07. bila Crvena zvezda, koja još čeka na narednu titulu.

Slaviša Jokanović tokom 2008/09. osvojio je duplu krunu sa "crno-belima", ali to ga nije sprečilo da zabeleži od 15. do 18. kola četiri meča bez pobede. Partizan je poražen u Čačku sa 0:1, da bi zatim u Humskoj remizirao sa Radom 1:1, u Novom Sadu sa Vojvodinom 0:0 i na svom terenu sa Zvezdom 1:1.

Vermezovićevi fudbaleri u ova tri kola odigrali su nerešeno u Kuli sa Hajdukom 1:1, pa u Užicu sa Slobodom 0:0, da bi usledio šok protiv Vojvodine na stadionu u Humskoj 1:2.

Tokom 2007/08, kada je Partizan osvojio prvu od dve uzastopne duple krune, dvaput je pod različitim trenerima pravio seriju od tri nerešena meča, što je ipak bolje od aktuelnog Vermezovićevog učinka. Partizan je pod vođstvom Miroslava Đukića odigrao kao domaćin nerešeno od 11. do 13. kola, 0:0 sa Borcem 3:3 protiv Vojvodine, 1:1 sa Čukaričkim. Tokom proleća, ovog puta sa Slavišom Jokanovićem na klupi, "crno-beli" su 0d 23. do 25. kola remizirali kod kuće sa Bežanijom 2:2, na "Marakani" protiv Zvezde 1:1 i u Novom Sadu protiv Vojvodine 1:1.

(Telegraf/Sport)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    9. april 2013 | 12:31

    Nije najgori ,sta to znaci ???????,moze da nastavi sa ovim poslom .Jadan Partizan sa ovakvom upravom mogli ste da postavite nekog za trenera .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA