STOJADINOVIĆ NE RAZMIŠLJA O TITULI: Razlika je još velika!

- Raduje me što je Sa Pintu vratio pobednički mentalitet i samopouzdanje ekipi. Na stadionu je od jutra do popodnevnih sati, a ostatak dana posvećuje taktici, analizama, fudbalerima - rekao je sportski direktor Crvene zvezde

  • 1

Crvena zvezda je posle nekoliko vezanih očajnih rezultata stigla do minusa od 11 bodova za Partizanom i do tačke kada se miri sa šestom sušnom sezonom, bez titule. Ali onda desilo se čudo...

Uz promenu trenera, kada je na klupu došao Portugalac Rikardo Sa Pintu, tri vezane pobede i tri nespeha "večitog" rivala, Zvezda je prišla Partizanu na samo četiri boda, što nam može možda dati i istorijski preokret što se tiče srpskog fudbala, ali sportski direktor kluba sa "Marakane" Zoran Stojadinović traži hladnu glavu i spušta euforij.

- Istina je da je zaostatak u odnosu na prvoplasiranog na tabeli smanjen, ali ja na stvari gledam isto kao i pre desetak dana, kada smo bili u zaostatku 11 bodova. Prednost rivala je i dalje velika. Možemo da žalimo za nekim olako prosutim bodovima, ali još je bitnije da iz tih utakmica izvučemo pouke i shvatimo da ne smemo samo da čekamo kikseve drugih, već da moramo i samo da pobeđujemo i učinimo ono što je do nas - istakao je Stojadinović, a stoji na zvaničnom sajtu Zvezde.

Sportski direktor "crveno-belih" za sada ima samo reči hvale za Sa Pintua.

- Raduje me što je Sa Pintu vratio pobednički mentalitet i samopouzdanje ekipi. Znao sam koliko je energičan, temperamentan, ali ni sam nisam verovao da je u stanju da radi ceo dan, da uloži celog sebe u projekat nove Crvene zvezde. Na stadionu je od jutra do popodnevnih sati, a ostatak dana posvećuje taktici, analizama, fudbalerima. Nismo blistali u Smederevu, ali po onakvom terenu i nije bilo moguće uspostaviti igru kakvu želimo. Najvažnije je da igrači polako počinju da shvataju šta trener traži od njih, a još bolje igre i rezultati će doći vremenom - rekao je Stojadinović.

Sportski direktor iz Ljutice Bogdana naglašava da je znao kakav je Abiola Dauda igrač kad ga je dovodio, a Nigerijac je sjajno iskočio u prvi plan posle poslednje tri utakmice.

- Znao sam kakav je Dauda igrač i kada sam ga dovodio. Zna fudbal. Dobro je počeo, ali tek mu predstoji dokazovanje, jer igranje u Crvenoj zvezdi iziskuje konstantno dokazivanje i pružanje dobrih partija. Uostalom, tu su i ostali napadači. Mudrinski radi odlično, iako ima manju minutažu u odnosu na prethodni period, što će mu se, siguran sam, vratiti pre ili kasnije. Tu su mladi i talentovani Ožegović i Mihajlović, zdrava konkurencija može doneti samo koristi - zaključio je Stojadinović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ralexic

    9. april 2013 | 23:22

    Sta se cudite tako se radi u inostranstvu.On je placen da bude trenet 24 h dnevno a ne kao nasi tzv.stratezi tipa Vermezovica.Zvezda ce biti prva samo ako i ona ne mora da vraca dugove kao crno beli prosle nedelje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA