LIGA EVROPE: Matić i Bane u polufinalu, Bazel posle penala izbacio Totenhem (VIDEO)

Istorijski plasman međi četiri najbolje ekipe obezbedio je Bazel posle boljeg izvođenja penala od Totenhema 4:1. Tamo su se plasirali i Benfika i Fenerbahče. Čelsi je u Moskvi izgubio od Rubina (3:2), ali je zbog veće pobede u Londonu prošao dalje.

  • 0

Ekipa za koju nastupa srpskoi fudbaler Nemanja Matić, Benfika, igraće u polufinalu Lige Evrope, bez obzira što su u revanšu četvrtfinala u gostima odigrali 1:1 protiv Njukasla.

S obzirom da je portuglaski klub u prvoj utakmici slavila 3:1 u Lisabonu, ovaj remi je bio dovoljan za polufinale. Njuka je uspela preko Papisa Sisea da povede u 71. minutu, a konačan rezultat postavio je Salvio u sudijskoj nadoknadi.

Matić je, očekivano, odigrao ceo meč za Benfiku.

Isti rezultat je bio u Rimu, gde je Fenerbahčeu bilo dovoljno da odigra nerešeno protiv Lacija.

Turska ekipa je imala dobar rezultat iz prvog meča (2:0), ali je nadu Laciju vratio bosansko-hercegovačkog fudbalera Senada Lulića u 60. minutu. Svega 13 minuta kasnije, konačan rezultat postiže Caner Erkin.

Trener Fenerbahčea Ajkut Koćaman kritikovao je nedavno srpskog fudbalera Miloša Krasića, ali ga je uveo u igru u 87. minutu umesto Erkina.

Najzanimljivije je bilo u Švajcarskoj, gde su igrači Bazela i Totenhema morali da u produžecima odluče ko će u polufinale.

Posle prvih 90 minuta, rezultat je bio identičan onom iz prvog meča - 2:2.

Klint Dempsi je doveo goste u vođstvo u 23. minutu, ali samo četiri minuta kasnije je poravnjanje doneo Salah. U nastavku je austrijski reprezentativac srpskog porekla Aleksandar Dragović doneo preokret, ali je senzacionalan plasman švajcarskog kluba sprečio ponovo Dempsi, koji je postigao izjednačujući gol i obezbedio produžetke.

Totenhem je u dodatnih 30 minuta morao da igra sa desetoricom igrača, jer je direktan crveni karton u 90. minutu dobio Vertongen. Ipak je ekipa iz Londona uspela da odoli, iako je nekoliko puta bio opasan Fraj, ali su ipak usledili penali.

Prvi je bio siguran Šer za Bazel, a onda je golman Zomer odbranio Hadlstonu. Štreler je povećao na 2:0, potom je smanjio Sigurdson. I treći izviđač Bazela Fraj je bio siguran, a zatim je Adebajor promašio ceo fudbal. Za prvo polufinale u svojoj istoriji Bazelu je doneo Dijaz.

U prvom revanš meču četvrtfinala Lige Evrope Rubin je uspeo da pobedi Čelsi (3:2), što je bilo nedovoljno da naprave veliki podvig i posle poraza u Londonu (3:1) prođu u istorisjko polufinale drugog po redu evropskog takmičenja.

Meč je sjajno počeo po goste, pošto je Fernando Tores već u petom minutu iskoristio jednu dubinsku loptu i neodlučnost golmana domaćih, tačnije sporost Rižakova, pošto nije uspeo da stigne do lopte pre španskog napadača, koji ga je lagano sa više od dvadeset metara lobovao i doveo "plavce" u vođstvo.

Rubin je stigao do izjednačenja tek u 51. minutu, kada je Čeha glavom matirao Markano, a na vrlo sličan način, opet glavom, gol je postigao i Gokhan Karadeniz desetak minuta kasnije.

Između dva gola gostiju, najbitniji gol na utakmici postigao je Viktor Mozes. On je posle sjajnog duplog pasa sa Ramiresom na ivici šesnaesterca, lagano plasirao loptu iza Rižakova i tada je bilo jasno ko ide među četiri najbolje ekipe Lige Evrope.

Gol za nebitnu pobedu Rubina postigao je Načo, posle čudnog penala u 15 minuta pre kraja. Njegov pogodak samo je ublažio gorčinu celokupnog poraza ruske ekipe.

Ipak, odbrana Čelsija izdržala je do kraja meča, a "plavci" su, uprkos porazu, stigli do polufinala.

Kapiten reprezentacije Srbije Branislav Ivanović ušao je u igru u 90. minutu umesto Frenka Lamparda.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Rubin - Čelsi 3:2, prvi meč (1:3)

(Markano 51, Karadeniz 62, Načo 75(pen.) - Tores 5, Mozes 55)

Bazel - Totenhem  2:2 (2:2)

(Sala 27, Dragović 49. - Dempsi 23, 82.)

Lacio - Fenerbahče 1:1 (0:2)

(Lulić 60. . Erkin 73.)

Njukasl - Benfika 1:0 (1:3)

(Sise 71.)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA